Finale med fem guldmedaljehopper

31-08-2014 17:05
Avl

Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue sluttede med hvert års store højdepunkt, nemlig guldmedaljeringen for de medaljeaspirerende hopper, hvor årets bedste dressur- og springbetonede hoppe skal udpeges

45 nykårede hopper blev tildelt opdrættermedalje ved Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue 2014 med en fordeling på fem guldmedaljer, 13 sølvmedaljer og 27 bronzemedaljer.

Ingen 3-årige dressurhopper fandt vej til finaleringen, idet finalen blev udgjordt af to 4-årige dressurbetonede hopper, en 4-årig og to 3-årige springbetonede hopper. De fem finalister, der alle blev tildelt opdrættermedalje i guld, var:

  • Kat.nr. 6 Leda SEM e. Charlton SEM/ Louvre S, opdrættet og ejet af Esben Pedersen, Ålestrup.
  • Kat.nr. 15 Hummels Fallulah e. Godsend du Reverdy/ A'Khan Z, opdrættet af Hummelshøj og Højsleth, Løgstør, og ejet af Annelise og Rolf W. Hansen, Middelfart.
  • Kat.nr. 20 Hecas Catana e. Catoki/ Landor S, opdrættet og ejet af Marianne og Finn Tschernja, Glumsø.
  • Kat.nr. 58 Filuca S e. Fürstenball/ Milan, opdrættet og ejet af familien Servé, Ringe.
  • Kat.nr. 61 Lillevangs Pari-Diva e. Blue Hors Zack/ Fanal Prydsholm, opdrættet af Jytte og Poul-Erik Simonsen, Nykøbing Sj. og ejet af Christian Nygaard Hansen og Nikolaj Hansen, Næstved.

Som Årets Springbetonede Hoppe i Dansk Varmblod 2014 udpegede dommerne den hoppe, der også blev kåret til årgangens bedste for tre år siden som føl, nemlig Hummels Fallulah, der kommer ud af en særdeles præstationsstærk stamme med mange succesfulde slægtninge avlet af Hummelshøj og Højsleth. Den udtryksfulde og tiltalende hoppe har bestået en rideprøve på 870 point bl.a. med karakterer 8,5 for teknik og 9,5 for kapacitet. Hummels Fallulah ejes af Annelise og Rolf W. Hansen, hvis datter skal ride hoppen.

- Det er ikke planen at sætte hende i avlen nu. Hun er heller ikke drægtig, for vi regner med, at hun skal gå 4-års championater næste år, og så vil vi give hende chancen i sporten på længere sigt, fortæller familien Hansen.

Som Årets Dressurbetonede Hoppe i Dansk Varmblod 2014 faldt dommernes valg på den storrammede og smukke Lillevangs Pari-Diva, der har aflagt årets bedste rideprøve i dressur 887,5. Det er en hoppe med masser af nerve og bevægelseskapacitet til overmål, og høstede intet mindre end 10 for sin galopbevægelse. Hoppen, der er trukket på den velkendte Pari-hoppestamme, blev fremvist af Noagård, der også fremviste sidste års dressurbetoende hoppe Stigma. Da var det Sophie Christensen, der sad i sadlen, og i år var det Jan Christensen, der fremviste årets hoppe. Lillevangs Pari-Divas ejere, Christian Nygaard Hansen og Nikolaj Hansen, har valgt at lade hoppen vise sine evner i sporten, og Jan Christensen vil i september måned ride mellemrunde i DRF's dressurchampionat på den tændte og velgående hoppe.

I morgen vil der være hundredvis af billeder fra Eliteskuet tilgængelig i Ridehesten.coms fotodatabase.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen