Theodor Linde 5’er i Grand Prix

11-03-2023 15:29

Annika Knudsen Lorentsen

Det var særdeles spændende at overvære dagens 150 cm høje Stutteri Ask Grand Prix, hvor Andrius Petrovas fra Litauen leverede den bedste præstation og sikrede sig sejren. Bedste dansker blev Theodor Linde, som tog en flot femteplads 

Copyright Ridehesten.com
Andrius Petrovas ved præmieoverrækkelsen med repræsentanter fra sponsorer, arrangør mfl. Blandt andet Betina Møller fra Stutteri Ask og Jan Pedersen, formand for Dansk Varmblod. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 byder på to 150 cm-klasser, og i dag er den anden afholdt. Denne gang var det Stutteri Ask Grand Prix, hvor der i alt var 40 ekvipager til start, hvor af de ni var danske ryttere. 

De 25 procent bedste skulle mødes i omspringning, og her lykkedes det én dansk rytter at få en plads i. Kun fem ryttere formåede, at ride fejlfrit i hovedrunden, og derfor var der også ryttere i omspringningen, som medbragte tidsfejl eller 4 fejl for et nedslag til omspringningen. Den krævende hovedrunde bør på mange svære forhindringer, og særligt en trekombination på langsiden ud mod publikum, gav rigtig mange ryttere problemer i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Andrius Petrovas. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Andenpladsen blev hollandske Mathijs van Asten med Hotspot e. Hors La Loi II som var fejlfrie i tiden 48,78 sekunder, altså omtrent to sekunder langsommere end dagens vinder. 

Copyright Ridehesten.com
Der var en flot Ifor Williams til vinderen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

På tredjepladsen blev det ligeledes en hollandsk rytter. Her var det Leon Thijssen med For President e. Numero Uno/ Nimmerdor, som endte med den tidsfejl, som de havde fået i hovedrunden. På fjerdepladsen blev det tyske Sandra Auffarth med Quirici H e. FRH Quaid/ Escudo 19, som leverede den hurtigste runde i omspringningen, men desværre fik et nedslag. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansker på femtepladsen
Bedste dansker blev i dag Theodor Linde, som leverede en helt perfekt fejlfri runde i hovedrunden i sadlen på Lehar e. Verdi/ d'Ukase. Theodor fik velfortjent det danske publikum til at juble i stor begejstring, og dermed sikrede han sig en plads i omspringningen. 

Copyright Ridehesten.com
Theodor Linde med Lehar. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

I omspringningen leverede Theodor endnu et fint ridt, men der faldt en bom undervejs, men det rakte alligevel til en rigtig flot femteplads. 

I alt blev 12 ekvipager placeret i klassen, heriblandt en rytter fra Sydafrika, tre fra Sverige, to mere fra Tyskland og endnu en hollandsk rytter. I startfeltet var to tidligere verdensmestre. Sandra Auffarth, som har vundet VM i military og Jens Fredricson, der var med til at vinde holdguld ved VM i Herning i sommers. 

Resultatet fra i dag. 

Start- og resultatlister fra arrangementet. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen