Fiontinas datter til Berith Nielsen

12-04-2021 06:14

Den tidligere ejer af guldmedaljehopperne Polka Hit Nexen og Donna Silver, Berith Nielsen, har fået DV-heste i stalden igen og har netop købt en datter af Henrik Hansens guldmedaljehoppe Fiontina

Copyright Ridehesten.com
Fiontina sejrede under Andreas Helgstrand i 4-års championatet i Odense. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er igen DV-hopper i Berith Nielsens stald på Frederikshvile i Hjallerup. Hun har ejet de to guldmedaljehopper, Polka Hit Nexen og Donna Silver, der blev succesfulde i international Grand Prix. Polka Hit Nexen med Andreas Helgstrand og Donna Silver med bl.a. Daniel Bachmann Andersen og Severo Jurado Lopez.

Efter en længere pause uden dressurheste faldt Berith Nielsen sidste år for et hoppeføl af samme hoppestamme som Polka Hit Nexen. Hun købte føllet, meldte sig ind i Dansk Varmblod og fremstillede det på følskue, hvor det blev udtaget til Eliteskuet, der som bekendt blev aflyst i coronaens navn.

I år er dette hoppeføl fra 2020 kommet hjem til Frederikshvile, og Berith Nielsen satte sig for at kigge efter et hoppeføl på samme alder, så de to på sigt kan følges i deres udvikling.

Copyright Ridehesten.com
Berith Nielsen og hendes nyerhvervelse Diamantina, leveret af opdrætteren Henrik Hansen. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.

Hun ønskede ikke at gå på kompromis med kvaliteten, og det førte til et opkald til Henrik Hansen, der er kendt for at have avlet de to helsøstre af samme årgang, guldmedaljehoppen Fiontina og sølvmedaljehoppen Fiontini, der skrev verdenshistorie ved først at blive nr. 2 og nr. 1 i Dansk Varmblods Unghestechampionat og samme år vinde sølv og guld ved UVM for 5-års i Verden i 2015. Fiontini er den eneste hoppe i verden, der har vundet UVM tre gange, og hun går tilmed international Grand Prix i dag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fiontina, der også vandt 4-års championatet med Andreas Helgstrand, pådrog sig en skade, der afholdt hende fra at kunne fortsætte en sportslig karriere, men på hendes imponerende DV står der bl.a. UVM-sølvmedalje for 5-års.

For 4-5 år siden fik Henrik Hansen ved metoden ICSI befrugtet to æg fra Fiontina med den hollandske hingst Dream Boy, der i dag går international Grand Prix. De to embryoner blev nedfrosset, indtil Henrik i 2019 havde to passende rugehopper, som de blev overført til. Det resulterede sidste år i to hoppeføl, der kom til at hedde Diamantina og Diamantini.

Ved sit besøg hos HH Horses i Solrød Strand så Berith blandt en række hoppeplage fra 2020 de to næsten identiske helsøstre og faldt for Diamantina. Henrik Hansen har netop i denne weekend aflevereret Diamantina, der er flyttet ind i stalden på Frederikshvile.

– Jeg er ydmyg og helt vild stolt af at have to så utrolig fine plage i min stald. Jeg glæder mig rigtig meget til fremtiden, og med heste er forventningens glæde urørlig, siger Berith Nielsen.

Copyright Ridehesten.com
Berith Nielsen med sine to hoppeplage, den nyankomne Diamantina e. Dream Boy/ Fassinder og den mere hjemmevante Juwel Macohl e. Janeiro Platinum/ Blue Hors Don Schufro. Foto: Privat.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner