Flot debut til Endel og Bohemian

02-03-2024 13:32

Til det mange uger lange dressurstævne i Wellington, Florida har Endel Ots og Bohemian haft deres stævnedebut sammen. Ridehestens udsendte reporter har skrevet hjem

Copyright Ridehesten.com
Bohemian og Endel Ots i deres stævnedebut. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det virkede næsten som et tegn fra oven til, at noget godt var i vente. Tidlig fredag morgen på stævnepladsen hang der store regntunge skyer  over os og truede med mere vand, end der allerede var kommet. 

En halv time før deres starttid 8.45 kom Endel Ots og Bohemian e. Bordeaux/ Samarant roligt skridtende ud på opvarmningen, hvor solen nu brød frem; som var det planlagt. En kødrand af tilskuere var på plads, selvom det "bare" var en national klasse. 

Har du sovet i nat,? spurgte jeg en tilsyneladende afslappet Endel, da de skridtede forbi og svaret var næsten som forventet: –Oh yes,- its just a class. Men mon ikke han alligevel mærkede nervøsiteten lidt. da han så alle de fremmødte, som udelukkende var kommet for at se dem.

Bohemian tog opvarmningen stille og roligt, og det selvom banerne ligger tæt, og der blev hujet og klappet af andre ryttere. Parret bliver trænet af tyskeren Albrect Heidemann og på opvarmningen blev der ikke trænet en masse piaff/passage, men blot stille og rolig ridning med mange skridtpauser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg fik en snak med Endels danske kæreste Caroline Hørdum under opvarmningen. – Han er så speciel en hest. Virkelig den sødeste og helt igennem fantastisk at have i stalden. Hun fortalte også, at det er kommet meget bag på dem, hvor mange danskere der interesseret følger med og hepper på Endel og Bohemian. Noget parret er super glade for.

Ikke mindst, fordi Bo jo har det rygte, han har. Vi har næsten ventet på at se den side af ham, men den har vi endnu til gode, siger Caroline.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Hørdum, Endels kæreste, hjælper til på opvarmningen. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup

Og hvordan gik det så? Da Endel hilste af, brød jublen ud blandt de fremmødte, og der var ingen tvivl om, at alle synes, det var en super flot tur. Selvfølgelig var der plads til forbedring, og Bohemian blev lidt dyb fortil. Ærgerligt nok blev den sidste piaff ikke helt som forventet, hvilket resulterede i 4–taller hos begge dommere. Men med en score på 72,555% må det klart siges at være "mission accomplished", og Paris ser bestemt ikke ud til at være et urealistisk mål. Parret vandt klassen med 6% ned til nr. 2 i klassen som var danske Signe Kirk Kristiansen på Blue Hors Zee Me Blue e.Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro, avlet af Stald Ringsbo. Denne ekvipage opnåede 66,413%.

Søndag skal Endel og Bohemian prøve kræfter med Grand Prix Special, og vi krydser fingre for en ny succes.

Se video fra parrets ridt her:

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen