Flot finale i DRF Para Cup

03-10-2022 20:41

Trine Askjær-Jørgensen

Ved Kirstinelund Horse Festival blev finalen i DRF Para Cup i denne weekend afviklet. Seks ekvipagers var til start, og sejren gik til Bianca Andersen, der også tidligere i år vandt nordisk mesterskab

Copyright Ridehesten.com
Her ses de placerede ryttere i DRF Para Cup-finalen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Finalen i DRF Para Cup blev i weekenden afholdt ved Kirstinelund Horse Festival.

Der var seks startende ekvipager, der i løbet af sommerens kvalifikationsrunder havde kvalificeret sig til finalestævnet.

I finalen red rytterne to dage, og det var det samlede resultat af begge finalerunder, der udgjorde resultatet af cuppen.

Bianca Andersen og Runehøjs Skyline e. Sir Donnerhall II/ Blue Hors Future Cup (opdr. Birgitte Thomsen og Sten Andersen), der tidligere i år vandt nordisk mesterskab, gennemførte to meget flotte programmer og vandt begge runder af finalen med hhv. 72,4 og 74,6%. Samlet vandt Bianca således DRF Para Cup med 147,08%.

Copyright Ridehesten.com
Bianca Andersen og Runehøjs Skyline. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Maria Bech Kofoed deltog på hendes nye hest, Nordstrands Galina e. Goldfinger V.D.T./ Blue Hors Don Schufro (opdr. Gitte Nordstrand Larsen). Maria blev nr. 2 i begge klasser og tog også den samlede andenplads i finalen med 139,94%.

Laura Sofia Christophersen og Carrera e. Carano/ Landino (opdr. Tenna Andersen), der tidligere i år vandt bronze i U25-DRF-mesterskabet i paradressur, blev samlet nr. 3 i cup-finalen med 138,49%.

De øvrige startende i finalen var Pia Wulff Jelstrup med Zafia (137,5%), Jeanett Spelmann med Zodiac VG (136,8%) og Rikke H.C. Andersen med Lisbjerggaards Tiramisu (135,2%). Rikke er den eneste rytter, der har deltaget i alle kvalifikationsrunder.

Det samlede resultat af finalen i DRF Para Cup.

Fakta
Om DRF Para Cup

DRF Para Cup er en landsdækkende dressurturnering for pararyttere. Turneringen spænder bredt, da den afvikles i en procentklasse, hvor der kan rides enten noviceprogrammer eller mesterskabsprogram. I DRF Para Cup indsamler ekvipagerne point for hver kvalifikation der startes. 

Der afvikles seks kvalifikationer fordelt i landet i perioden maj til september 2022. De 15 ekvipager med flest point fra kvalifikationerne mødes i finalen i 4. kvartal af 2022. Finalen i DRF Para Cup 2022 afvikles den 1.-2. oktober 2022 hos Kirstinelund Sportsrideklub.

Copyright Ridehesten.com
Laura Sofia Christophersen og Carrera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen