Flotte resultater til Ecco Cup

12-05-2024 19:22

I denne weekend har anden kvalifikation af Ecco Cup været afholdt hos Kolding Rideklub. I dag var U25-rytterne på banen i Grand Prix, mens ung- og juniorrytterne var i ilden med deres kür

Copyright Ridehesten.com
Karoline Mathilde Ravnsbo og Atterupgaards Kawasaki. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

I dag har U25-, ung- og juniorrytterne redet anden kvalifikation i den populære ungdomsturnering Ecco Cup. Landsstævnet har udover kvalifikationsklasserne afviklet nationale klasser, der for nogle af rytterne har kunne fungere som opvarmningsklasser til anden kvalifikation af Ecco Cup. 

I formiddags red den første ungrytter på banen i anden kvalifikation af Ecco Cup. De 18 startende skulle ride kür, og da klassen var afgjort, var det Karoline Mathilde Ravnsbo med den 14-årige Atterupgaards Kawasaki e. Krack C/ Stedinger der var bedst. Ekvipagen red sig ind på førstepladsen med 72,292%. Efterfulgt af Karoline var Mathilde Sofie Jepsen og Arogato e. Antango du Feuillard/ Sandro Hit. Parret red en flot kür til 70,083%, som i dag var nok til at sikre dem andenpladsen. På tredjepladsen med 69,542% kom Dagmar Sofie Oxlund med Zwip Zwap Havdal e. Blue Hors Zatchmo/ Blue Hors Romanov. 

Klokken 13 i dag skulle anden kvalifikation af Ecco Cup U25 Grand Prix så fløjtes i gang. Der var i alt 10 ekvipager til start, og af de 10 var Karoline Rohmann i dag bedste kvinde på banen. Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador XX red nemlig til flotte 72,829%, og kunne dermed kalde sig vinder af klassen. På andenpladsen med 70,116% var Laura Elisabeth Kjær Rohmann og Zugar Ray e. Blue Hors Zatchmo/ Flemmingh, og placeret på tredjepladsen blev det Isabell Toft Waksvik med Smilla-Vitz e. Soreldo/ De Niro. 

Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

På samme tid, men på en anden bane, blev anden kvalifikation af Ecco Cup for juniorer ligeledes sat i gang. Her skulle de 18 ryttere ride deres kür. Bedste ekvipage på banen i dag var Anna Teibel Raben og Sparaday e. Tørveslettens Spartacus/ Don Frederic, der med hele 75,125% sikrede sig førstepladsen. Lige i hælene på Anna var Michella Skovsager og Blue Hors Zampalo e. Blue Hors Zack/ Brentano II. Parret sikrede sig 73,334% og dermed andenpladsen. På tredjepladsen med 72,959% var Victoria Bang Zindorff og Atterupgaards Final Kiss e. FBW French Kiss/ Diamond.  

Copyright Ridehesten.com
Anna Teibel Raben i sadlen på Sparaday. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Flot debut med to sejre
Udover kvalifikation til Ecco Cup er der også i dag blevet afholdt nationale klasser. Her gik der blandt andet en Grand Prix, hvor Nadja Aaboe Sloth og den 10-årige hoppe Miss Holsteins Marikka e. Johnson/ Florencio I havde landsstævne debut i Grand Prix. Parret havde så flot en debut, at de formåede at vinde klassen med 69,900%. Parret red ligeledes i lørdagens Intermediare 2, hvor de også vandt med hele 72,193%, hvilket må siges at være en godkendt stævneweekend, Nadja siger selv om weekendens resultater: – Jeg har redet Marikka i tre år nu, og selv uddannet hende fra start. Mine ture i går og i dag var begge virkelig gode med rigtig mange højdepunkter, men også med flere point i vente, når Marikka får mere rutine og bliver stærkere. Det lykkedes mig at ride to stabile ridt og give hende selvtillid på banen, hvilket er det vigtigste for at hun på sigt kan gøre det endnu bedre.
I dagens Grand Prix blev Sophia Ludvigsen og Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/ Donnerhall placeret på andenpladsen med 68,600%, skarpt efterfulgt af Helene Melsen på Fredensdals Fountain e. Fürstenball/ Stedinger, der erobrede tredjepladsen med 68,333%. 

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth med Miss Holsteins Marikka. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Se resultaterne for stævnet her. 

Fakta
Om Ecco Cup

Det har altid ligget skofirmaet ECCO på sinde at støtte op omkring unge, der gennem deres sport udviser målrettethed, engagement og dedikation. Derfor er formålet med ECCO Cup’en at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløb.

Turneringen afvikles over tre kvalifikationer og en finale.

Ecco Cup 2024:

1. kval. for Jun/YR/U25 hos Sundeved Rideklub 15.-17. marts
​1. kval. for pony hos Sundeved Rideklub 22.-24. marts 
2. kval. for Jun/YR/U25 hos Kolding Rideklub 10.-12. maj
​2. kval. for pony hos Kolding Rideklub 17.-19. maj
3. kval. for pony hos Solrød Rideklub 4.-6. oktober
​3. kval. for Jun/YR/U25 hos Heslegård Sportsrideklub 1.-3. november
Finale for pony/Jun/YR/U25 hos Dressurakademiet Randbøl 22.-24. november

Læs mere om turneringen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner