Flyvende start på sæsonen

12-02-2023 12:31

Johanne Kofod Jensen

Så har Frida og jeg taget hul på vores sidste juniorsæson med maner, det har dog af og til været noget udfordrende med en Frida som nærmest har været på ”Speed"

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frida er en hest med en relativ høj tænding og mest af alt, så ELSKER hun at være til stævne. Så da turen gik til B-stævne i Esbjerg her i januar, så kunne hun næsten ikke være i sig selv af begejstring over at være af sted igen. Det er jo fedt med en hest, der har sådan en lyst til at gå, men det kan også være lidt krævende at takle af og til. På opvarmningen var hun megafin, men inde på banen skulle der lige laves et par bukkespring og da vi kom til galopturen blev det lige lidt for festligt, og det kostede nogle dyre fejl. Men vi endte alligevel med over 71% og fik en andenplads. Jeg tænkte, ”skidt med det, vi skal lige i gang” og måneden efter gik turen så til Uggerhalne, hvor der blev afholdt Helgstrand Cup.

Her ankom vi i god tid, så jeg kunne nå at vænne hende til banen. Jeg skulle ride MB1 om lørdagen og MB2 og søndagen. Jeg var vist den eneste juniorrytter i klassen og mange af de andre var professionelle, men det betyder jo ikke noget, for klasserne var jo de rigtige for os.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Lørdag havde jeg en god opvarmning, jeg holdt hende bevidst lidt nede i gear, med oplevelsen i Esbjerg i tankerne, og det gik rigtig godt lige indtil galopturen, hvor hun igen satte af sted og startede sin helt egen fest med masser af fejl til følge. Vi landede på godt 68% på trods af de mange fejl, men jeg var opsat på, at nu skulle der altså andre boller på suppen!

Jeg talte indgående med min træner Pernille om, hvordan jeg skulle takle det. Frida fik en lydtæt hut på, og vi startede ud om morgenen, hvor min træner var med mig på en Skype-forbindelse, og vi fik trænet linjerne. Pernille lagde meget stor vægt på, at jeg ikke måtte blive forsigtig inde på banen. Jeg skulle insistere på at ville ride hele turen og holde benene ved hende Og det gik så også meget bedre denne gang. Vi fik kun få fejl og endte på 70% og blev nummer tre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en god oplevelse at være med i Helgstrand cup, selvom det mest var beridere jeg red i mod, så var det jo sjovt at måle sig med dem.

Det var et super godt stævne, og det har hjulpet mig godt i gang med sæsonen.

Kærlig hilsen

Johanne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen