Forårsstemning på Højagergaard

21-04-2014 09:45

Rikke Larsen

Avl

Vejret var perfekt, da Højagergaard i går afholdte Åbent Hus med hingstefremvisning, og mange havde valgt at tage turen til Laurbjerg

På Højagergaard kunne man igen i år glæde sig over det gode forårsvejr og det flotte fremmøde til årets hingstefremvisning. Både ejere, ansatte, familie og venner har de sidste par dage haft travlt med at gøre stedet klar til dagens åbent hus.

Til tonerne af Pharrell Williams store hit "Happy" viste en glad og veloplagt Chandler e. Casall/Carolus I, at han er ved at være klar igen efter sin skadespause med en hovkløft. Han blev fremvist af berider Mikæl Ketelsen i både dressur og springning. Chandler var præmiehingst ved hingstekåringen i Herning 2011 og i 2012 udtalte Bo Kristoffersen, at Chandler er "En springhingst med international format". De fremmødte fik også mulighed for at se et ædelt og højtstillet 12 dage gammelt føl efter Chandler med Damsey til morfor, opdrættet af Per Torp. Herefter kom stedets teaserhingst, den hvide araber Vasir i hallen, og han fik vist at en araberhingst også kan bevæge sig. 

Den 6-årige Denver TT e. Jazz/Clavecimpel blev købt i Holland som 1½ års hingsteplag, og det er en hingst som Jørgen Steen Jensen forventer vil komme langt indenfor dressuren med tre reelle gode gangarter og et ideelt temperament. Han er "elektrisk" og arbejdsvillig, samtidig med at han holder hovedet koldt. Hans helsøster Utah går grand prix i Holland. Det er planen at Denver TT skal ud og starte M-klasser til sommer.

Den engelske fuldblodshingst Fly Society xx havde sin løbskarriere fra han var 2 til 8 år, og på Klampenborg Galopbane gik han under navndet flyveren. I hans løbeskarriere havde han flere store bedrifter bl.a. en 3. plads i Scandinavian Grand Prix, og han har bevist sin holdbarhed og ridelighed. Der blev fremvist flere afkom efter Fly Society xx bl.a. en 2 års hoppe, fremvist af Lars Uggerby og ejet af Søs og Arne Sørensen.

10-årige Prinz K3 e. K2/Hohenstein og Mikæl Ketelsen har fundet sammen i et godt makkerskab, og viste at de er godt på vej og næste mål er at komme ud og starte MA og Prix St. Georg. Hingsten viste også, at han nedarver sin ædelhed, i det en nærmest tro kopi at hingsten blev vist i en 3 års hoppe, som har Louvre S til morfar. Hoppen blev fremvist af Ole Hummelshøj. Ved sidste års eliteskue blev en helsøster til denne hoppe, Lupin, kåret med sølvmedalje.

Placido Domingo e. Dorkas/Hohenstein er en halvbroder til Prinz K3, i det de begge er lavet på hoppen Perle XXVIII, som Højagergaard i dag selv har i stalden som avlshoppe. Der blev fremvist to 1-års hingste efter Placido Domingo fra Merethe Glud og Anders Dahl, der begge var passende store og ædle, højtstillede med gode lemmer og bevægelse.

Hingstefremvisningen sluttede af med den 3-årige præmiehingst fra Herning 2014, Antobello e. Ampere/Fürst Heinrich, som blev vist under rytter Mikæl Ketelsen. Antobello er en kombination af hollandsk topdressurblod i form af Ampere og de hannoveranske blodlinjer Fürst Heinrich og Weltmeyer.

Sædvanen tro blev der sluttet af med grillpølser, øl og vand på gårdspladsen, hvor der var tid til snak og hygge blandt de fremmødte.

Læs mere om Højagergaards hingste HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen