Formandens beretning 2013

09-02-2013 11:47
Avl
Jan Pedersen fremlagde som formand for Dansk Varmblod årsberetning ved repræsentantskabsmødet, der afholdes i dag i Fredericia
Copyright Ridehesten.com

Det var trods den stadigt nagende finanskrise en meget positiv årsberetning, som formand Jan Pedersen aflagde ved Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde 2013. Han lagde ud med at ridse nogle af de udfordringer forbundet står overfor: Selv om der fortsat er mange ryttere, så er der en tendens til at færre ønsker at påtage sig det ansvar det er at være hesteejer, på sammen måde som drømmen om livet på landet med lidt hesteavl viger pladsen for en bevægelse fra landet mod byen. Samtidigt udfordres avlerne i disse år af de mange lovændringer, som Hesteloven, love om transport af heste, købeloven og lignende. Det er dog ikke i antal bedækninger, man skal måle Dansk Varmblods succes, men i kvaliteten af avlen, og her er Dansk Varmblod, særligt på dressursiden, rigtigt godt med – også i 2012. De lavere bedækningstal og deraf mindre årgange giver Dansk Varmblod nogle udfordringer, da færre heste ikke er ensbetydende med færre udgifter for forbundet. Dertil kom Jan Pedersen årsberetning også omkring de mange gode resultater DV-heste har opnået i årets løb, de forskellige arrangementer, som Hingstekåringen i Herning og det jubilæum Dansk Varmblod kunne fejre i 2012 – et 50-års jubilæum, som bl.a. blev markeret med Poul Graugaards bog ’Dansk Varmblod – toppen af Europa’. Og så var der rosende ord til de stærke kræfter, der står bag Dansk Varmblod Norge. Der blev også offentliggjort et nyt logo for Ung i DV, og Jan Pedersen udtrykte vigtigheden af denne ungdomsorganisation, der er med til at sikre fortsat fremgang og et stærkt forbund. Sidst i beretningen citerede han Poul Graugaards bemærkning i Ridehesten: - Dansk Varmblod accelererer stadig maksimalt, og det er min klare vurdering, at forbundet på alle områder stadig er på vej i den rigtige retning, uden slinger i valsen. Da Jan Pedersen havde aflagt sin beretning var der mulighed for, at medlemmerne kunne komme med bemærkninger. Dette benyttede Egon Fræhr sig af, da han indtog talerstolen og kommenterede på Dansk Ride Forbunds beslutning om at nedlægge berideruddannelsen. Han mente det var en ærgerlig beslutning, da avlerne fortsat har brug for uddannede beridere til at ride og uddanne hestene. Han ville derfor gerne opfordre Dansk Varmblod til at arbejde for at der igen bliver etableret en berideruddannelse. Efter formandens beretning blev der uddelt hæderspriser og opdrættermedaljer, inden sekretariatschef Casper Cassøe tog ordet og gennemgik hovedpunkterne i avlsforbundets årsregnskab. Her har der det forgangne år været fokus på at trimme udgifterne, for at tilpasse sig den økonomiske situation og ruste sig til fremtiden. Det mål var generelt vellykket, og det var lykkedes at vende flere underskud ved diverse arrangementer, samt øge overskuddet ved andre. Få overblik over bl.a. årsregnskabet via linket til højre.

Læs hele formandens beretning i magasinet Ridehestens januarnummer og læs meget mere om repræsentantskabsmødet i Ridehestens martsnummer.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen