Fra auktionsføl til ridehest III

27-08-2009 07:36
Mange af de succesfulde heste, der har en fortid på følauktionen, er nu kårede hingste eller aktive konkurrenceheste, men auktionen har også fostret flere medaljehopper
Copyright Ridehesten.com
Birkegårdens Chiquita med Sarah Kromann Rosenlund i sadlen og ejer Keld Kirk Kristiansen ved siden (Foto: Ridehesten.com).

I de danske championatsklasser ses der jævnligt højtplacerede heste i dressur og springning med en fortid på Dansk Varmblods følauktion. Ved Unghestechampionatet i Herning i 2009 blev vinderen af springningen det tidligere auktionsføl Birkegårdens Chiquita redet af Sarah Kroman Rosenlund og ejet af Stutteri Ask ved Keld Kirk Kristiansen. Birkegårdens Chiquita, der som føl blev erhvervet på elitefølauktinen i forbindelse med eliteskuet på Vilhelmsborg for 58.000 kr., er nu en værdifuld sportshest og med en spændende afstamning, der også vil være interessant for avlen. Hoppen er opdrættet af Heidi Rasmussen og Ole Philipsen, og hun er efter hingsten Coronado med Casir Ask som morfar. Lørdag den 5. september indbyder Dansk Varmblod til endnu en elitefølauktion med masser af muligheder for at finde fremtidens tophest.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald