Freja vandt for tredje dag i streg!

13-08-2022 21:34

I dag vandt Freja Fredslund for tredje dag i streg under KRAFFT Jumping Tour of Amaturs i Herning. Hun fortæller her om sin oplevelse

Copyright Ridehesten.com
Freja Fredslund på vej mod endnu en sejr! Foto: Kristine Ulsø
Nyheden fortsætter efter annoncen

De sidste tre dage har der været CSIam-A klasser. Her har en række danske ryttere været til start, men i lille tur lykkedes det Freja Fredslund at vinde intet mindre end tre gange på sin hest Curie e. Willemoes/Racot (opdr. Mads Qvist).  

KRAFFT Tour of Amaturs er et kendt koncept, der starter til Christmas Show warm-up på Vilhelmsborg. Her kan man via kvalifikationerne komme med til finalen, der foregår under Dansk Varmblods Hingstekåring i marts måned. I år lykkedes det Freja at komme blive nr. to i finalen. Stævnet her under VM i Herning er dog ikke en del af de kvalifikationsrunder, men amatørklasserne er sponsoreret af KRAFFT. Det er den vej igennem, at Freja har fået mulighed for at til den særlige CSIam-A KRAFFT Jumping Tour of Amaturs her under VM i Herning.

Når man normalt rider distriktsstævner, så er det noget anderledes at være afsted til sådan et stævne som VM i Herning.

- Det har været helt specielt at ride i det professionelle set-up, og især følelsen af at ride i Stutteri Ask-arena var helt særlig, udtaler Freja Fredslund til Ridehesten og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Jeg er rigtig tilfreds med vores ture herovre i Herning. Især den sidste runde er værd at fremhæve, da rytmen blev rigtig god. At vores runder var gode nok til 3 sejre er vist stadig ikke gået op for mig.

Copyright Ridehesten.com
Freja Fredslund på vej mod endnu en sejr! Foto: Kristine Ulsø

Når man har hest med til sådan et stævne her, giver det også nogle helt særlige muligheder for at se, hvad der sker bag kulissen. Nu hvor varmegraderne har ændret sig så gevaldigt fra sidste uge til denne uge, har det også betydet at rytterne har gjort forskellige tiltag, for at hestene ikke havde det for varmt. Det har også for Frejas side betydet, at hun har gjort ekstra for at Curie har følt sig godt tilpas herovre.

- Vi sørgede for at skifte hendes vand ofte samt give hende elektrolytter, så hun havde mulighed for at præsteere optimalt. Samtidig havde vi fokus på, at hun skulle få lov til ting, som ville gøre hende glad. Normalt græsser vi aldrig for hånd, men Curie satte pris på undtagelsen til dette stævne.

Men særligt en ting fremhæver Freja, har været særligt ved dette stævne:

- Det bedste har uden tvivl været at se de bedste ryttere tæt på. Både når de træner, og når de er på banen.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen