Fremragende fløjhingst til 5,4 mio

21-01-2024 18:09
Avl

Ved oldenburgerhingstekåringen for dressurhingste skulle man blot se kollektionen en gang for at se, at kat.nr. 80 var helt suveræn og måtte blive fløjhingst. Efterfølgende blev den solgt for 5,4 mio kr. på auktion til Sverige

22 OL-hingste har opnået  ved oldenburgerhingstekåringen for dressurhingste i Ankum i år, og seks af disse blev udpeget som præmiehingste.

Dommernes valg af fløjhingst var indlysende, for havde man først set kat.nr. 80 én gang, så var man ikke i tvivl om, at den højtstillede, meget ungdommelige, men samtidigt maskuline og superfunktionelle hingst e. Von und Zu/ Dancier/ St. Moritz var vindertitlen værdig med sit flotte format og naturlige, op-ad-bakke bevægelse.

Nr. 80 tog fløjpladsen og blev efterfølgende for 720.000 euro på auktionen, hvor Lövsta Stutteri i Sverige fik det sidste bud. På auktionen erhvervede Paul Schockemöhle og Andreas Helgstrand sammen den kårede hingst e. Global Player/ Fürstenball/ Sandro Hit for 170.000 euro.

Reservefløjpladsen gik til en rigtig lille gummibold e. Escolar/ Sir Donnerhall I/ Fidertanz, der samtidig fremstod som en lidt plump og meget sluttet hingst, der i øvrigt er opdrættet af fotografen Maria Burczyk, som er den ene halvdel af LL-Foto. På tredjepladsen oprangerede dommerne en storrammet og velfungerende søn efter Dynamic Dream.

Helgstrand fik kåret to hingste. Deres hingst e. Danciero/ Londontime/ Danone I blev præmiehingst, og desuden blev kat.nr. 68 e. Sezuan/ Fürst Romancier/ De Niro kåret. Også en hingst fra HP Horses opnåede kåring, nemlig den danskfødte hingst med kat.nr. 55 e. For Romance I/ Desperado/ Sandro Hit.

Oprangerede præmiehingste

  1. Kat.nr. 80 e. Von und Zu/ Dancier/ St. Moritz
  2. Kat.nr. 52 e. Escolar/ Sir Donnerhall I/ Fidertanz
  3. Kat.nr.  50 e. Dynamic Dream/ Bordeaux/ First Piccolo

Øvrige præmiehingste

  • Kat.nr. 79 e. Viva Gold/ Florencio I/ Sandro Hit
  • Kat.nr. 46 e. Desperado/ El Capone/ Rousseau
  • Kat.nr. 44 e. Danciero/ Londontime/ Danone I

Se resultatet af kåringen her.

Se auktionspriserne her.

Kåringen genses i arkivet på clipmyhorse.tv.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen