Fyldte busser til Herning

18-02-2016 14:20

I hele 18 år har Aalestrup Naturefterskole fyldt busser til randen med elever fra deres hestelinje for at køre til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning

Copyright Ridehesten.com

På Aalestrup Naturefterskole er det en tradition hvert år at samle alle eleverne på skolens hestelinje og køre afsted på udflugt til hingstekåring i Herning. I år er ingen undtagelse, og de 52 elever på hestelinjen ser spændte frem imod alt, hvad hingstekåring har at tilbyde.

For at give de mange elever et så bredt udsnit af hesteverdenen som muligt, er det vigtigt for Aalestrup Naturefterskole at sætte eleverne ind i bl.a., hvordan man forener avl og sport, hvilket man i høj grad gør hvert år til Dansk Varmblods Hingstekåring. Forinden den store tur til Herning i år har eleverne været med til forbesigtigelse på Vilhelmsborg, så de nu har mulighed for at følge de enkelte heste ’hele vejen’ frem til selve kåringen. Andre år er eleverne på avlerbesøg forinden Herning, hvor de kommer helt tæt på hingstene, der skal med til hingstekåring. – Vi underviser bl.a. eleverne i gangarter og reproduktion derhjemme på skolen, og det er derfor en stor oplevelse, som alle hesteelskere bør få, at komme til hingstekåring i Herning og opleve avlen og sporten mødes, fortæller lærer på hestelinjen Anette Nilausen.

Det er ikke kun DV og hingstekåring som eleverne oplever under deres uddannelse på Aalestrup Naturefterskole. Det er i høj grad også alle andre grene af sporten, da det er vigtigt for skolen, at eleverne får en bred introduktion til hvad et liv med heste, kan byde på. Derfor kommer skolen også ofte ud til både trav- og galopfolket samt islænderfolket og mange andre. – Rigtig mange steder tager så godt imod os, når vi er på tur med hestelinjen rundt i landet og besøger alle mulige forskellige hestefolk og steder, siger Anette Nilausen.

Copyright Ridehesten.com

Men nu står den næste store udflugt som sagt på Dansk Varmblods Hingstekåring som inden længe melder sig, og eleverne er allerede i gang med at spare op til de rammer den store Hest & Rytter messe, hvilket man ikke kommer udenom. Foruden messen skal eleverne selvfølgelig også have lidt fagligt ud af deres besøg: – Eleverne vælger typisk nogle favoritter ud blandt hestene i fx unghestecampionatet, og så prøver vi sammen at vurdere dem og sammenligne, hvad vi kommer frem til, med det dommerne siger om de enkelte heste, fortæller Anette Nilausen. Foruden dette skal eleverne også være med til de kommenterede gangartsklasser samt til enkelte clinics, hvor der er mulighed for, at de kan få et fagligt udbytte ud af oplevelsen. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald