Fynske 2-års hopper udtaget til Eliteskuet

10-05-2013 11:52
Avl

Dansk Varmblods region 3 har netop afviklet bedømmelse af 2-årige dressur- og springbetonede hopper med udtagelse til Eliteskuet i september

Copyright Ridehesten.com
Den dressurbetonede 2-års hoppe Dizzie fremvist af Martin Risbjerg Klavsen (Foto: Laura Nørskov Juul).

Ved DV-region 3's 2-års skue blev vinderen af springdisciplinen den flotte og velspringende Hazel Ask e. Catch it ask/Quat'Sous (opdr. Stutteri Ask). Hun sprang i sikker stil og med en særdeles stor kapacitet. Hun blev derfor også inviteret til EQUSANA Eliteskuet i september. Nr. 2 i holdet blev Kitty Hawk Rynkeby e. Casir Ask/Pilaro (opdr.Vibeke Jørgensen). Denne harmoniske hoppe med en passende ædelhedsgrad viste sig ligeledes at være velspringende og med særdeles stor kapacitet, og hun fik ligeledes en invitation til Eliteskuet.
Nr. 3 i holdet blev Hummels Fallulah e. Godsend du Reverdy/A'Khan Z (opdr.Hummelshøj og Højsleth), og i dag ejet af Annelise og Rolf V. Hansen. Denne ganske udtryksfulde hoppe viste en fin springning og sprang med en stor kapacitet, hvilket også udløste en billet til årets Eliteskue. Sidste billet til Eliteskuet for de springbetonede hopper gik til Henni Ask e. Favorit Ask/Kannan (opdr.Stutteri Ask), som også viste en overbevisende springning.


På det første dressurhold gik fløjpladsen til den smukke og meget moderne Dizzi e. Blue Hors Rockefeller/Blue Hors Don Schufro (opdr.Blue Hors ApS). Udover at være af fremragende type var hun også særdeles veltravende. Skridten og galoppen var på dagen noget spændt, hvilket dommerne også pointerede. Hoppen fik desuden en billet til Eliteskuet. Oprangeret som nr. 2 i dette hold blev Sweety N e. Sir Salvador/Florestan I (opdr. Stutteri Nørrelund). Hun var en ædel og særdeles smidig hoppe med tre reelle og funktionelle gangarter, hvilket hun blev belønnet for med en invitation til Eliteskuet.
I det sidste hold af dressurbetonede hopper gik fløjen til en smuk lille gummibold, nemlig Dortheasmindes Touchie e. Blue Hors Touch Me/Sam Sam (opdr. Vera og Bent Holm). Hun var rigtig flot i typen med et moderne look, og så havde hun tre rummelige gangarter. Hun blev naturligvis også inviteret til Eliteskuet. Oprangeret som nr. 2 blev Sansøgårds Tuschiba e. Tuschinski/Windor (opdr.Sandra Sørensen(. Denne ædle og elegante hoppe viste tre rummelige gangarter med godt afskub især i galoppen. Dermed blev denne hoppe den dagens sidste til at modtage invitation til Eliteskuet.
I kampen om at blive dagens bedste dressurbetonede hoppe stod det dermed mellem Dizzi fra hold I og Dortheasmindes Touchie fra hold II, og efter mønstringen kunne dommerne fortælle, at de to hopper havde hver deres forcer, men at valget var faldet på Dizzi pga. hendes overlegne type.

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen