Geir Gulliksen må sidde over til VM

26-07-2022 06:56

Christine Krogh Frausing
Skribent

Geir Gulliksen har i weekenden været mere end uheldig, da han på opvarmning faldt af, og igår har gennemgået operation. Nu venter 6 uger på krykker for den 62-årige springrytter, og han kan derfor vinke farvel til det forestående VM

Copyright Ridehesten.com
Geir Gulliksen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved søndagens Grand Prix til Sandefjord Horse Show, havde 62-årige Geir Gulliksen den 8-årige hoppe, Ella e. Billy Mexico/ La Poca, meldt til start. Desværre nåede de aldrig ind på konkurrencebanen, da de havde en ærgerlig ulykke på opvarmningen. Geir Gulliksen var godt i gang med at varme op, men i landingen efter et spring, snublede hoppen, og forsøgte at kæmpe sig op ved at slå bukspring, og det kom noget bag på den dygtige, norske springrytter. 

Jeg var helt uforberedt, og blev kastet frem. Jeg røg ud på nakken af hende og forsøgte at holde mig fast, men da hun er en noget sensitiv hoppe smed hun mig simpelthen af, fortæller Geir Gulliksen til hestesport.no.

Copyright Ridehesten.com
Geir Gulliksen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Gennemgik operation i går

Faldet af hoppen førte desværre til, at et stykke af den ene hofteskål flækkede, og at hoften gik af led. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Da først de fik sat hoften på plads, gik det faktisk fint. Derefter føltes det mest som stivhed. Hoften kan dog hoppe af led igen, hvis jeg ikke holder mig i ro, så nu ligger jeg her foreløbigt, fortæller Geir Gulliksen til hestesport.no. 

Geir Gulliksen blev opereret i løbet af i går, hvor man har forsøgt at sætte det hele sammen med plader og skruer. Det var på tale om han skulle have protese, men da han er aktiv rytter, ville denne løsning ikke være optimal. 

Beskeden fra lægerne er foreløbigt, at Geir Gulliksen skal være på krykker de næste seks uger, men han håber på en hurtig heling, med en god fysioterapeut på sidelinjen. Dog bliver dette års VM i Herning uden Geir Gulliksen, der ellers er en af Norges dygtigste springryttere. Det bliver derfor Cecilie Hatteland der skal erstatte Geir Gulliksen, og Johan-Sebastian Gulliksen bliver Norges femte rytter. 

// Hestesport.no

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen