Generationsponyer fejres

24-09-2023 17:43

To ponyer har gjort særligt indtryk hos mange familier. De har nemlig ført adskillige ponyryttere helt til tops i dressuren. I dag blev de hyldet ved en genforening

Copyright Ridehesten.com
Anne-Sofie Kystol Knudsen blev danmarksmester for kat. II med Golden Starlight i 2012. Foto: Ridehesten.com/Sara Clement
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to garvede dressurponyer Golden Starlight e. FS Golden Moonlight/ Till the Champ og Navoy e. Top Nantario/ Silvertop's AS blev i dag hyldet ved en genforening med deres tidligere familier. Det var de nuværende ejere, familien Bruus Christensen, der havde arrangeret en reception for de to ponyer, som nu er henholdsvis 25 år og 23 år gamle. De mener, at de to ponyer og deres lange karrierer under flere forskellige ponyryttere er noget helt specielt, som fortjener en særlig hyldest.

– Lige meget hvor de bliver sendt hen, så bliver de centrum. Og det var der, jeg fik ideen; så skal vi da finde de familier, der haft en god tid med dem. Vi skal huske at fejre de heste, der klarer den, for der er så meget ulykke, aflivning og gaffelbåndsskader, sådan lyder det fra Charlotte Bruus Christensen, der stod for arrangementet i dag. 

I topsporten i mere end 14 år
De to ponyer har haft en lang karriere i ponydressuren, og de har båret flere ryttere helt op til det højeste niveau. Golden Starlight har deltaget i adskillige stævner i sværhedsgrad 6 (svarende til PRT og PRM for ponyer) med hele fem forskellige ryttere. Første gang var i 2008 med Michelle Werge Frandsen, siden med Emilie Holm Toft, Anne-Sofie Kystol Knudsen, Caroline Danneskiold og senest i slutningen af 2022 med Alberte Prier. Den gyldne pony har i alt opnået 118 starter til landsstævne, og Anne-Sofie Kystol Knudsen opnåede tilmed at vinde danmarksmesterskaberne for kat. II i 2012. 

Se Golden Starlight med sine forskellige ryttere i galleriet nedenfor.

Navoy har også været med i topsporten, faktisk siden 2006. Han indledte sin karriere under Karoline Korsholm Jeppesen, som opnåede at ride flere stævner i sværhedsgrad 6 og landsstævner med ham. Siden har han med Lecia B. Dixen, Frederikke Holm Toft, Caroline Danneskiold Lassen og Emilia Prier deltaget i en række stævner i topsporten.

Se Navoy med sine forskellige ryttere i galleriet nedenfor. 

De to ponyer, 25-årige Starlight og 23-årige Navoy,  fungerer nu efter mere end 14 år topsporten, som læreheste for deres nye rytter Vera Emmylou Bruus Christensen på 11 år.  Derudover rider Veras to yngre søskende Selma og Ellen Bruus Christensen på otte år også på ponyerne, og de er nu atter centrum i en ny familie. Familien overtog ponyerne fra familien Prier i januar i år. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

En del af familien
De to ponyer er for flere af arrangementets deltagere i dag et stykke familie. Ponyerne har fulgtes ad i mange år, og derfor har de også været hos flere søskendepar, blandt andre søstrene Emilie og Frederikke Holm Toft og Emilia og Alberte Prier. 

– Når man kommer ud på en stævneplads, er der altid nogen, der spørger: "Er det Starlight?" eller: "er det Navoy?", fortæller Charlotte Bruus Christensen.

Charlotte fortæller også, at det slet ikke var meningen, at de skulle have to ponyer, men blot en enkelt selskabspony:  – Vi skulle jo egentlig bare have haft en selskabspony, men nu har de overtaget hele vores liv, de der ponyer. Det er bare sådan noget, jeg tror, de gør, og det fortæller de andre familier, at det gjorde de også med dem. 

Det var Anne Troensegaard, der satte familien Bruus Christensen i forbindelse med ponyerne og familien Prier, der tidligere ejede dem. Anne Troensegaard har fungeret som underviser for flere af ponyernes ryttere, og hun kendte dem derfor særdeles godt. De tre søskende fra familien Bruus Christensen havde redet en smule, inden de mødte Starlight og Navoy, dog primært ponygames. Selvom det slet ikke var meningen, at de skulle have de to ponyer, blev Vera hurtigt forelsket i dem, da de prøvede dem hos familien Prier. Derfor valgte familien at overtage de to ponyer med det løfte, at de forsat skulle blive sammen.

Ikke pensionsklar endnu
Med Anne Troensegaards hjælp og de garvede ponyers rutine vandt dressuren hurtigt indpas hos Vera, der nu starter stævner på LA-niveau med Starlight.

– Man kunne ikke ønske sig to bedre læreponyer. Vi er gået fra slet ikke at kunne ride dressur til nu at ride LA1, fortæller Charlotte Bruus Christensen og tilføjer: – Men samtidig er han ikke en hest på 25, han har fandme sine meninger! I går ville han ikke op ad midterlinjen, han er virkelig i fuld vigør.

Fremover vil de to ponyer fungere som læreponyer for de tre søskende med tanke på deres alder og lange karriere. Ponyerne trives nu hos familien Bruus Christensen i Stevns, og Charlotte fremhæver, at de på ingen måde ligner nogen, der skal pensioneres lige nu.

– Hvis de synes, det er sjovt at gå en PRI igen, så gør vi det, runder hun af.

Copyright Ridehesten.com
Vera, Selma og Ellens invitation til genforeningen i dag. Foto: Privat
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen