Global Champions Tour Grand Prix

16-09-2012 09:01

Maja Golles

Det blev en neglebidende spændende Grand Prix ved GCT-mesterskabet i Lausanne Schweiz
Rolf-Göran Bengtsson, Laura Kraut og Edwina Tops-Alexander på sejrspodiet lørdag aften i Schweiz. (Foto: Sportfot/GCT).

Global Champions Tours debut i Lausanne, Schweiz, blev udspillet på bredden af Genevesøen med Alperne i baggrunden. Tredive af de bedste 35 ryttere deltog, og mesterskabet blev fulgt af et internationalt publikum på Eurosport. Den amerikanske rytter Laura Kraut vandt den første Global Champions Tour Grand Prix afholdt i Schweiz på sin 14-årige Cedric - hun slog endda sin partner og olympisk guldmedaljevinder Nick Skelton i omspringningen. Laura indrømmede efter afgørelsen, at hun var "over the moon", og omspringningen indeholdt en nervepirrende twist med den australske rytter Edwina, der stod over for en hård udfordring af ranglistens nummer et, svenske Rolf-Göran Bengtsson. Svenskeren øgede presset dramatisk ved at springe fejlfrit i tiden 45,37 på sin mesterhest Casall La Silla. Edwina kom ind på banen med Cevo Itot du Château, men indkasserede 4 fejl, der placerede hende på en tredjeplads. Laura Kraut var den næste på banen, og det i et hæsblæsende tempo på Cedric. Efter en imponerende tur fik hun halet ind på Rolfs tid ved at slutte i 42,53. Også Andreas Schou og Uno’s Safier var til start i GCT Grand Prix, hvor de blev placeret som nummer 18. Placeringen i toppen blev som følger: 1 Laura Kraut/Cedric (USA) med 0 fejl i tiden 42.53 2 Rolf-Göran Bengtsson/Casall La Silla (Sverige) med 0 fejl i tiden 45.37 3 Edwina Tops-Alexander/Cevo Itot du Château (Holland) med 4 fejl i tiden 44.21 GCT flytter nu til Wien for sin debut i Østrig i næste uge og derefter til finalen i Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater i november. Lørdag aftens Grand Prix i Schweiz flyttede betydeligt rundt på den overordnede GCT-ranking. Edwina er stadig førende med 196 point med Rolf på andenpladsen på 191.