Godt gang i springningen på Vilhelmsborg

25-08-2018 16:46

Lørdag stod bl.a. på iagttagelsesklasser til UVM for de unge heste på den store springbane ved siden af det store ridehus
 

Copyright Ridehesten.com
Christian Petersen og Dame Noire van Overis Z var bedste 6 års hest i dagens UVM iagttagelsesklasse for 6 års heste.

Lørdag morgen gik dagens første klasse på den store springbane på Vilhelmsborg. I alt var 25 6 års heste til start ud af 73 startende ekvipager i MB*, der også blev afviklet som UVM iagttagelsesklasse for 6 års. Hos de 7-årige hestes iagttagelsesklasse var 13 7-års til start, der gik i MA*. Der går dog et par dage mere, før det vides hvem der er udtaget. Læs mere om det her.
 

I iagttagelsesklassen for de 6 årige heste var banen var rykket en god takt op sværhedsgradsmæssigt ift. de MB’er, som tidligere har været afviklet i løbet ugen. At sværhedsgraden var blevet øget, var også kun passende, da de 6 års heste kommer til at møde endnu sværere baner til UVM i Zangersheide.

Ikke overraskende var det ikke nogen af 6 års hestene der placerede sig helt i toppen af klassen. Det blev Christian Petersen der med Zahr Alarvad Z e. Zandor Z/Landaris der var den hurtigste på den 12 forhindringer lange bane, der blev afviklet som en metode A, efter de red i mål med tilden 66,11 sekunder.
Sandra Thinggaard Byrgesen var næsthurtigst med Ian (SWB) e. Iowa/Cortez efter de kom i mål med tiden 66,32 sekunder og Maria Nørheden Johansen fik placeret sig på tredjepladsen med Tripoli e. Tizaiano/Pageno.

Resultatet af klassen kan ses her.

I lighed med MB* var det ikke 7 års hestene der lå i toppen – det blev Daniel Hald Cassøe der med Alicantes Bosko e. Alicante/Concorde der løb med sejren, efter de var hurtigst rundt på banen. Deres De var ikke nogen der kunne komme i nærheden af deres tid – tiden var 68,32 sekunder, og næstbedste resultat var over to sekunder langsommere. Den placering tog Alexander Godsk sig af med Bukata e. Ukato/Boreas, efter deres tid var 70,73 sekunder. Lige efter fulgte Sarah Møller Pedersen med Lonni Ask e. Lambrusco Ask/Casir Ask med tiden 71.17 sekunder.

Resultatet af klassen kan ses her.

Den sidste af iagtagelsesklasserne var for 5 års. Klassen bestod af 35 5 års heste, og det blev Karen Møller Rohde der med Kalissi Ask /Chacco Kalissi) e. Chacco-Blue/Casir Ask løb med sejren, efter de red en hurtig runde med tiden 67,15 sekunder. Rockmama e. Rockland/Calvaro Z blev med Christian Jansen i sadlen nr. to, efter de red i mål med tiden 70.59 sekunder. Søren Møller Rohde sluttede på tredjepladsen med Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Kannan, efter de krydsede målstregen i tiden 71,17 sekunder.


Resultatet af klassen kan ses her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald