Guerdat vandt sit første EM-guld

03-09-2023 16:31

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev schweiziske Steve Guerdat, der i overlegen stil sikrede sig guldet ved EM i Milano, efter han har redet ene fejlfrie runder ved årets mesterskab. Guldet er hans første ved et EM

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat på podiet. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Milano har dannet en god ramme om årets EM i springning, hvor det gode sensommervejr i Italien viste sig fra sin bedste side med mellem 25 og 30 grader under alle konkurrencer. I dag stod den individuelle finale, hvor 24 ryttere red ind i den første runde for at ride om de 12 pladser, som var i den endelige individuelle finale, i dagens anden runde. 

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat med Dynamix de Belheme. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Spændingen var bevaret lige til det sidste, og i sidste ende blev det den rytter, som kunne ride fejlfrit gennem hele mesterskabet, der sikrede sig guldmedaljen. Det var Steve Guerdat, som i sadlen på den velspringende 10-årige Dynamix de Belheme e. Snaike de Blondel/ Cornet Obolensky sluttede med blot 0,43 fejl, som var de fejl de fik på førstedagen fordi de ikke var helt så hurtige som vinderen af den konkurrence. 

Steves store erfaring, overblik og evne til at præstere under pres, banede igen vejen for et topresultat for den 41-årige schweizer. Steve var til stor glæde topperformer både på konkurrencebanen og under dagens præmieceremoni, hvor han undervejs hoppede op på tribunen, uddelte store smil og vinkede til alle fremmødte. 

– Min hest var fantastisk, og har sprunget godt gennem hele mesterskabet. Jeg kan ikke helt forstå det, jeg har aldrig vundet en guldmedalje ved EM før, fortæller Steve Guerdat, som har et utal af medaljer ved internationale mesterskaber, men i dag kunne tilføje sin første guldmedalje individuelt ved EM. Steve fortæller desuden, at hans store mål nu, er at ride Dynamix ved OL i Paris, et mesterskab, som han vandt tilbage i 2012 i London med hesten Nino Des Buissonnets.

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat med Dynamix de Belheme. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Sølvmedaljen gik til Tyskland, da Philipp Weishaupt red den utroligt velspringende hingst Zineday e. Zinedine/ Polydor fejlfrit igennem dagens to runder. Dermed sluttede de med 4,31 fejl, som var de fejl de havde taget med på første dagen tillagt et nedslag i fredagens runde. I dag viste den tyske ekvipage stor styrke, og Zineday sprang med stor smidighed igennem de svære kombinationer. 

Bronzemedaljen sikrede Frankrig i form af en af verdens nok hurtigste ryttere. Her var det Julien Epaillard med Dubai du Cedre e. Baloubet du Rouet/ Diamant de Semilly, som sluttede med sammenlagt 4,61 fejl. Præcis som Weishaupt havde han meget få fejl med fra onsdagens konkurrence og et enkelt nedslag i fredagens konkurrence. 

Copyright Ridehesten.com
Philipp Weishaupt med Zineday. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Britiske Ben Maher sluttede lige udenfor medaljerækken efter han i dag viste topform med to rigtig fine runder, den ene med et nedslag, som var det, der afholdte ham fra en podieplads. På femtepladsen blev det Jens Fredricson, som indtil i dag har ført det individuelle mesterskab. Desværre for ham blev det til et nedslag i hver af dagens to runder, og han sluttede derfor med sammenlagt 8 fejl. 

En dansk rytter var også repræsenteret i dagens EM-finale. Her var det Mathias Nørheden Johansen, som red sig første internationale seniormesterskab. I kan høre hvad Mathias havde at fortælle om mesterskabet, som han sluttede som nr. 24 ud af i alt 85 ryttere, her.

Resultat fra mesterskabet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen