Handicapryttene vinder Pressalits Keep Living-pris

24-01-2011 16:23
De danske landsholdsryttere med handicap leverede næsten historisk flotte resultater ved VM i para-dressur i oktober 2010 i Kentucky, USA – og var stærkt medvirkende til, at Danmark sluttede som tredjebedste nation. Landsholdet har på den baggrund fuldt fortjent fået prisen som årets handicapidrætsudøver – Pressalits Keep Living-pris 2010
Copyright Ridehesten.com
Det blev handicap landsholdet, som i dag modtog prisen som årets handicapidrætsudøver – Pressalits Keep Living-pris 2010. Her ses fra venstre: Annika Lykke Dalskov, Odense, Caroline Cecilie Nielsen, Holte, Stinna Tange Kaastrup, Odense og Henrik Sibbesen, Broager sammen med direktør i Pressalit Group A/S, Dan Boyter.

Med i alt syv medaljer, heriblandt en bronze for hold, og kvalifikation til De Paralympiske Lege i London 2012 var VM i Kentucky det helt store højdepunkt i 2010 for det danske landshold for ryttere med handicap. Landsholdet, der består af Stinna Tange Kaastrup, Odense, Caroline Cecilie Nielsen, Holte, Annika Lykke Dalskov, Odense og Henrik Sibbesen, Broager, fik på baggrund af den imponerende præstation samt et stærkt sammenhold i dag overrakt Pressalits Keep Living-pris 2010 og den medfølgende check på kr. 20.000 på et pressemøde i Idrættens Hus. Prisen blev overrakt af ordførende direktør i Pressalit Group A/S, Dan Boyter. Han glædede sig over at kunne give den prestigefyldte pris til netop ridelandsholdet: – Det har været meget specielt for mig at kunne følge holdets arbejde tæt over de seneste par år – og særligt opleve den måde, rytterne har formået at bruge eliteforløbet Pressalit Sports Academy til at sikre en professionel og målrettet udvikling af deres sport. Kulminationen har selvfølgelig ikke mindst været medaljehøsten ved VM i Kentucky, hvor de leverede en unik præstation både individuelt og som hold. Det er en markant udvikling, der gør ridelandsholdet til en fortjent vinder af Pressalits Keep Living-pris 2010. Stolte prismodtagere Der var stor glæde over prisen hos de fire landsholdsryttere. – Det betyder rigtig meget – det er motiverende at blive belønnet på denne her måde, og det giver da selvtillid og gå-på-mod i forhold til de mange træningstimer, vi lægger hver dag, lød det fra veteranen på det danske hold Henrik W. Sibbesen fra Broager, der har været i mere end ti år. Han glædede sig især over, at prisen tilfalder hele landsholdet: – Det unikke, er at vi får prisen som et hold. Vi er fire forskellige ryttere i hver sin handicapgrad, og vi topper på de fem dage, vi skal, ved VM. Vi formår at ramme dagen – hver enkelt rytter, hver hest og som hold topper vi samtidig og rammer det spændingsniveau, vi skal. Det er helt unikt, fortæller Henrik W. Sibbesen og giver samtidig en del af æren til de mange, der støtter op omkring landsholdet: – Vi havde forberedt os godt hjemmefra, og så har vi et fantastisk hold omkring os af træner, holdleder, fysioterapeuter, staldpiger, familie og venner m.v. Og så betyder det også meget, at en som Dan Boyter fra Pressalit tager helt til Kentucky og bakker os op.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen