Har du hestens tillid?

20-09-2019 07:54

Presenninger, ild og trommelyde. Det ofte ting, som heste er bange for.  Men i miljøtræning kan alt lade sig gøre, hvis du har hestens tillid

 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Miljøtræning er vigtigt, fordi hesten lærer at opføre sig roligt i nye og måske farlige situationer. Det krævet et stort tillidsbånd mellem hest og træner, for hvis du har din hests tillid, så vil den gøre alt for dig, siger Ejner Møller Andersen, der har specialiseret sig i miljøtræning af heste

Det handler om at have den mentale indstilling, at "Når jeg kan gå forbi den brølende traktor, så kan min hest også". Vi skal væk fra alle forbeholdene om, at min hest er bange for dit og dat. Det handler om tillid og at vise din hest vejen frem, siger Ejner Møller Andersen, og tilføjer. Det er ikke kun hesten, der skal trænes, men i lige så høj grad mennesket.

Fjern pres og ros
Godbidder og masser af ros. Træning skal være en positiv oplevelse for både hest og træner, og derfor bruger Ejer Møller Andersen altid godbidder og masser af verbal ros, når han miljøtræner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Eksempelvis hvis en hest ikke vil gå over en presenning, så lægger han et pres mod hesten, og lige så snart den tager det roligt og nærmer sig presenningen, så fjerner han presset. Hestene bliver mentalt udfordret med miljøtræning, men træningen bygges langsomt op. Hesten skal selv finde ud af, at hvis den stopper op, tager det roligt og ikke går i panik, så forsvinder presset, og den får ros og godbid i stedet.

Nysgerrig? Bliv klogere på miljøtræning i marts-nummeret af magasinet Ridehesten

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen