Helgstrands springhingst specielt udvalgt

11-03-2022 15:15
Avl

Det er ikke helt tilfældigt, at Helgstrand Dressage har købt netop A'int He Special som føl. Hingstens mormor er nemlig mor til Libertino S, som Andreas Helgstrand tidligere har redet UVM i springning på

Copyright Ridehesten.com
Libertino S og Andreas Helgstrand ved UVM i springning på Zangersheide i 2013. Foto: Ridehesten.com/Kasper Kamuk
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andreas Helgstrand og hans indkøbschef på Helgstrand Dressage, Esben Møller, har kendt hinanden, siden Esben som direktør på Blue Hors ansatte den unge berider Andreas Helgstrand. Det førte til mange succesfulde år, hvor Andreas udviklede sig til international Grand Prix-rytter og dermed var med til at profilere hingstestationen og dens gode dressurhingste.

Under sin tid på Blue Hors købte Esben Møller springhingsteføllet Libertino S e. Libertino I/ Caletto I fra familien Schultz' legendariske hoppestamme. Libertino S blev kåret som 3-års, aflagde materialprøve og blev som 4-års i 2002 kåret med opdrættermedalje i bronze. Årets efter blev han som 5-års udtaget til at repræsentere Dansk Varmblod ved UVM i springning på Zangersheide med Blue Hors' berider Andreas Helgstrand. 

I 2019 var springføllet A'int He Special på Elitefølauktionen, og hans mormor, elitehoppen Caletta, var netop mor til Libertino S, som var Andreas' springhest, fortæller Esben.

Copyright Ridehesten.com
A'int He Special ved løsspringningstræning i onsdags. Foto: Ridehesten.com/Annette Bo Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Føllets mor, Coco Chanell S, der i flere år har ført indekslisten blandt springhopper i Dansk Varmblod, er mor til den tidligere præmiehingst og sølvmedaljehingst, Syvhøjegårds Unforgettable S DWB, der netop stiller to hingstekandidater af sin første årgang til kåring her i Herning i år.

– Hoppestammen er en af Danmarks bedste og bugner af S-springheste og kårede hingste, så det var ikke noget svært valg, da vi besluttede, at  A'int He Special skulle til Helgstrand Dressage, slutter Esben Møller.

A'int He Special var netop samme dag på Eliteskuet kåret som Årets Springbetonede Hingsteføl 2019, og bag ham gemte sig en helt særlig avlshistorie:

I 2018 døde Flemming Schultz' værdifulde avlshoppe Coco Chanell S, og i den forbindelse blev dens æggestokke transporteret til KVL i København, hvor forsker Emma Lorentsen (nu VetEmbryo) inseminerede hoppens æg med sæd fra den lovende unghingst Action Man Ask Z. De befrugtede æg blev dyrket i reagensglas, og det lykkedes at flytte et til en rugehoppe. Således gik det til, at A'int He Special S kom til verden i maj 2019.

Copyright Ridehesten.com
A'int He Special, hvis mor også har givet hingsten Syvhøjegårds Untouchable S DWB. Foto: Ridehesten.com/Annette Bo Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner