Heste fra Viegård til Brovst

29-03-2024 12:23

Skærtorsdag ankom mindst to hestelastbiler til Bratbjerggaard ved Brovst - overvåget af frivillige. Lastbilerne indeholdt heste fra det konkursramte Viegård Stutteri syd for Aalestrup 

Copyright Ridehesten.com
Et stort antal heste er blevet set flyttet fra Viegård til Bratbjerggaard Skærtorsdag. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan ikke være gået nogens næse forbi, at Viegård Stutteri har været midtpunkt for kontroverser og anklager om vanrøgt af heste, og nu er der endnu en gang nyt i sagen. 

Hesteentusiaster har demonstreret uden for stutteriet i månedsvis, og flere frivillige har fulgt situationen nøje, og kunne dermed fortælle Nordjyske i går - Skærtorsdag, at to lastbiler blev læsset med heste og afleveret på Bratbjerggaard. En af demonstranterne, Camilla Petersen, udtrykte til Nordjyske sin bekymring over situationen: – Jeg kalder det her 2.0-udgaven. Jeg er bekymret for, om hestene vil få det bedre på det nye stutteri. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Køberen af hestene er et selskab ledet af Hans Helmgaard Kristiansen, men Nordjyske lykkedes ikke med at få en kommentar fra ham denne gang. Han har ikke oplyst antallet af heste købt til stutteriet, men har tidligere sagt, at stutteriet vil have en vis størrelse. Camilla Petersen understreger til Nordjyske, at hun fortsat vil holde øje med forholdene: – Nu har jeg brugt et halvt år ved Viegård, og jeg vil fortsætte med at dokumentere og samle beviser for, hvad der sker med hestene, sagde hun, mens hun brugte sin Skærtorsdag ved Bratbjerggaard.

Læs artiklen fra Nordjyske her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen