Sådan lyder anbefalingerne til FEI

29-11-2023 15:46

Trine Askjær-Jørgensen

Ved FEI's generalforsamling for ganske nyligt afgav Equine Ethics and Wellbeing Commission sin endelige rapport og anbefalinger til forbedringen af ridesporten – en rapport, der lige nu er vigtigere end nogensinde før

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved denne måneds FEI-generalforsamling i Mexico City, fra den 18.-21. november, afleverede den FEI-udnævnte Equine Ethics and Wellbeing Commission (EEWB) sin endelige rapport. Dette udgør den sidste fase i kommissionens arbejde med at adressere udfordringerne med hestevelfærd i hestesporten samt hestesportens "Social License to Operate". Et begreb, der dækker over samfundets moralske og etiske accept af en given aktivitet. 

Rapporten fungerer som en perspektivplan, der skal fremtidssikre hestesporten. Den peger på seks fokusområder, der er identificeret som værende af betydning for hestesportens interessenter, og omfatter 30 anbefalinger udviklet af kommissionen ved hjælp af tilgængelig videnskabelig litteratur, omfattende information om fra offentlige- og ridesportsundersøgelser samt interessentfeedback.

Anbefalingerne fra kommissionen til FEI lyder:

  1. Udvikling og implementering af en vision for "A Good Life For Horses" for at påvirke transformative forandringer i forhold til at styrke Social License to Operate (SLO)
  2. Udvikling og implementering af en robust, intern FEI-beslutningsproces, som skal sikre, at hestevelfærd og etik reelt prioriteres i udviklingen af FEI's politik og i praksis
  3. Etablering af en permanent og uafhængig rådgivende FEI Equine Ethics and Wellbeing-komité, der skal fungere som en "kritisk ven" og bidrage med et eksternt perspektiv og uafhængig rådgivning relateret til hestes velfærd i sport
  4. Oprettelse af et permanent, internt FEI Equine Ethics and Wellbeing-organ, der specifikt er forkæmper for hestes velfærdsinteresser i sport
  5. Vedtagelse af en evidensbaseret tilgang til vurdering af nyt og eksisterende udstyr og hjælpemidlers (til træning og stævner) effekt på hestes velfærd
  6. Gennemførsel af yderligere kontrol af uddannede fagfolk og officials for at sikre, at heste altid er "Fit to Compete" ved at investere i mere omfattende og strengere sundheds- og velfærdsovervågning før og efter konkurrence for at forhindre, at heste kommer ind på stævnebanen, hvis de oplever smerte og/eller stress
Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Da hun afgav rapporten på generalforsamlingen, anerkendte formanden for EEWB-kommissionen, professor Natalie Waran, de værdifulde input og indsigter, man har opnået gennem diskussioner med en bred vifte af interessenter, som har hjulpet med at informere kommissionen i deres arbejde og bidraget til den endelige rapport. Resultaterne fra kommissionens anden hestesportsundersøgelse i maj/juni 2023 pegede på solid støtte til den tilgang, rapporten skitserer til FEI.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Den direkte og indirekte indflydelse gennem FEI's ledelse, FEI-arrangementer, ryttere og tilknyttede organisationer vil gå langt for at sikre velfærden for heste involveret i sport, at risici for velfærden imødegås og afbødes, og at hestes velfærdsinteresser prioriteres til enhver tid, sagde professor Waran og fortsatte: – Vi håber, at disse anbefalinger vil understøtte en vedvarende Social License to Operate gennem proaktiv adressering af alle hestevelfærdsproblemer og fremme af evidensbaserede ændringer, hvor det er nødvendigt, for at sikre sportshestes velfærd gennem hele deres liv.

Den endelige rapport markerer afslutningen på kommissionens 18 måneder lange arbejdsperiode. FEI-bestyrelsen vil nu overveje, hvad vejen frem skal være, før den præsenterer en plan til diskussion på 2024 Sports forum.

Hele rapporten kan findes her.

Copyright Ridehesten.com
Foto: EEWB
Fakta
Om Equine Ethics and Wellbeing Commission
  • Kommissionen blev grundlagt i juni 2022 for at imødekomme samfundsmæssige bekymringer omkring brugen af ​​heste i sport. Den mødes månedligt (på Zoom eller personligt).
  • Formålet med kommissionens arbejde er selvstændigt at overveje spørgsmål af offentlig og ridemæssig interesse, som kan påvirke den fortsatte sociale accept af hestes involvering i sport. Specifikt fik kommissionen til opgave at give uafhængig rådgivning og anbefalinger til FEI for at sikre, at hestes velfærd sikres gennem etisk, evidensbaseret politik og praksis.
  • Kommissionen består af ti personer; fem af dem udpegede repræsentanter for FEI og fem, der er eksterne. Den ledes af professor Dr. Natalie Waran fra New Zealand, en internationalt respekteret hesteadfærds- og velfærdsekspert.

Læs mere om EEWB osv.

Fold up
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen