Hesten er et fantastisk dyr

10-03-2023 17:43

I præsentationsklassen for unge, kårede dressurhingste var publikum så heldig at have Bjarne Nielsen som kommentator

Konceptet med præsentationsklasser for hingste - fortrinsvis yngre - giver avlshingstene en mulighed for at vise sig i et format med andre hingste i samme disciplin, dressur eller springning, og uden det konkurrenceelement, som vil være i en almindelig klasse. Rytterne følger kommentatorens instruktioner, og får ligeledes mulighed for at vise hingstens højdepunkter.

I fredagens præsentationsklasse for dressurhingste blev der vist hingste i et aldersmæssigt spændt fra fire til 12 år og fortrinsvis yngre hingste. Klassen blev - næsten traditionen tro - kommenteret af berider og medlem af Dansk Varmblods avlsledelse, Bjarne Nielsen, der også er blevet en eftertragtet tv-kommentator, når der vises dressur fra VM og OL på dansk fjernsyn.

Bjarne formår altid at få fremhævet det positive ved hver hingst og mestrer samtidig den diplomatiske kunst at "irettesætte" i en venlig tone og ikke mindst rose rytterne, når de udviser god horsemanship. Som en ros til uddannelsesgraden af de forskellige heste sagde han bl.a.: "Dejligt at se uspolerede heste."

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner