Højt niveau ved UVM-udtagelse

23-05-2024 21:07

Der er grund til stor optimisme ved UVM-udtagelsen i dressur i Vallensbæk, hvor dommerne i dag har set de 5-, 6- og 7-årige heste

Copyright Ridehesten.com
Victoria E. Vallentin med Lygum’s Zelina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

DM-stævnet i Vallensbæk danner i dag og i morgen rammen om den første udtagelse til UVM i dressur for 5-, 6- og 7-års heste. Den anden og afgørende udtagelse finder sted på Vilhelmsborg den 23. og 24. juli.

UVM i Ermelo finder sted fra den 4. til 8. september og det er Gunilla Nyman, Birthe Lyder Nielsen og berider Jens Holm Kristensen som udtager rytterne til verdensmesterskabet. 

Kvaliteten af hestene ved UMV-udtagelsen er særdeles høj. Det er en stor fornøjelse at se de unge heste på banen i dag. Der er ikke noget krav om, at programmet skal vises fejlfrit. Dommerne skal have et indtryk af ekvipagens niveau, og berider Jens Holm Kristensen giver rytterne gode råd til fremvisningen efter deres ridt. I morgen fredag skal rytterne igen ride kvalifikationsprogrammet for dommerne, og efter hver årgang vil dommerne give besked om, hvilke ekvipager, der indgår i bruttotruppen og får adgang til anden udtagelse på Vilhelmsborg i juli.

En af ekvipagerne i klassen for 5-års heste er Victoria E. Vallentin med Lygum’s Zelina e. Blue Hors St. Schufro/Rønbjergs Lady Zick Zack/Blue Hors Zack fra Tine og Henning Lygum Jensen. Parret kom ind på andenpladsen ved Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning i marts, hvor testrytter Daniel Bachmann Andersen vurderede at hoppen skulle have Hestens Værns pris "Den Gladeste Hest". Det er testrytterens vurdering af hestens ridelighed, manerer og generelle optræden og uddannelse, som afgør, hvilken hest der får hæderen.

Victoria vandt UVM guld for 5-årige Lyngbjergs St. Paris, og hun er dermed en særdeles erfaren rytter også ved uddannelse og fremvisning af ungheste.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen og Valerie B. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I klassen for 6-års heste var der 19 ryttere til start. Blandt dem UVM-finalisten fra 2023 Valerie B e. Revolution/Blue Hors Zack opdrættet af Karin og Peer Guldbrandsen og redet af Anne-Mette Strandby Hansen. Hoppen var Årets Hoppe i Dansk Varmblod da hun var 3 år. Og sidste år vandt parret kvalifikationen ved UVM i Ermelo og sluttede på en fjerdeplads i finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Santiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nanna Skodborg Merrald har helt sikkert OL i Paris som årets største mål, men hun har i disse dage taget 7-årige Blue Hors Santiano e. Sezuan/Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse v/Eva Götzsche & Mogens Pedersen) med til Vallensbæk i håb om at året også byder på et VM for ungheste. I dag red hun og 12 andre ekvipage 7-års programmet for dommerne.

Stævnets start - og resultatlister.

/Dansk Varmblod

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner