Holland: Over 60 heste skamferet

22-07-2014 13:41

I Holland er over 60 heste blevet skamferet enten på kroppen, omkring kønsdelene eller begge dele, igennem de to seneste år. Én hest er død. Politiet beder nu offentligheden om hjælp

Copyright Ridehesten.com
Størstedelen af de angrebne heste er hopper på fold. Modelfoto.

Den første sag dukkede op i området Malden for cirka to år siden. Efterforskningen bar dog ikke frugt, og blev først genoptaget, da der indløb rapport om en lignende hændelse i Groesbeek. Derefter skete det igen i Malden, igen i Groesbeek og siden da er antallet af sager steget til over 60.

Sagerne spreder dog over hele Holland, og enkelte er sket i grænseområderne op mod Belgien og Tyskland.

Alle hestene har sår på bagparten - sår, som det hollandske politi skønner er påført af mennesker, og cirka to tredjedele er skåret i kønsorganerne. De fleste af de mishandlede heste er hopper, og een - en drægtig hoppe - er død af sine skader.

Angrebene er hyppigst sket henover sommeren, med gennemsnitligt een ny sag hver uge, mens det om vinteren er sket cirka en gang om måneden. Både heste på græs og i stald er blevet skamferet.

Det hollandske politi bedte for en god måned siden offentligheden om hjælp. Det skete med hjælp fra tv-programmet Opsporing Verzocht, der bliver sendt på en af Hollands nationale kanaler, og som fortæller seerne om aktuelle politisager. Indslaget kan ses her:

Siden udsendelsen har der været endnu en sag, denne gang på den belgiske side af regionen Limburg. Her er en 13-årig hoppe og en 5-årig hoppe blvet påført snitsår.

Politiet skønner, at alle sagerne er forbundne, og at der kan være tale om flere gerningsmænd eller én gerningsmand, som rejser meget. de fortæller også, at handlingerne sandsynligvis er en indre tvang for gerningsmanden, og at vedkommende ikke vil stoppe af sig selv.

Der er i forbindelse med nogle af sagerne fundet efterladenskaber, som måske tilhører gerningsmanden - et træskaft, en hobbykniv og sukkerroer. Der er fotos af genstandene og mere info på siden her.
 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev