Viegård: Tyrell Cotant afhørt i retten

15-09-2023 14:18

Charlotte Kusk Berwald

Amerikanske Tyrell Cotant tog i dag plads i retten i Viborg, hvor han blev afhørt foran en dommer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagens forhør var en såkaldt indenretligt forhør, som kan bruges, når vidner er svært tilgængelige. I dette tilfælde er der tale om et vidne, der bor i USA. Først skulle retten dog tage stilling til, hvorvidt der skulle afholdes forhør, dette valgte dommeren at gøre, ligesom det også blev besluttet, at det skulle foregå for åbne døre. Dette er en del af efterforskningen, og man har altså ikke taget forskud på en eventuel retssag. 

John Byralsens advokat forsøgte at få dagens forhør standset, idet han ikke mente, at beviser ville gå tabt ved ikke at afhøre vidnet i dag: – Beviser går jo ikke tabt. Det er blot et spørgsmål om at få ham hertil. Det er et transportspørgsmål, det er det eneste, det drejer sig om. Når han (Tyrell Cotant, red.) kan komme til en afhøring i dag, kan han også komme en anden gang, fortalte forsvarsadvokat Kurt Jensen i retten i dag.

Det hele startede med, at amerikaneren var blevet ansat til i to måneder at hjælpe med at tilride heste på stutteriet i Skals. Efter to uger valgte Tyrell Cotant at rejse hjem igen, og for nogle måneder siden lavede han det opslag på Facebook, der fik hele sagen til at rulle. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved afhøringen i dag fortalte Tyrell Cotant om sine oplevelser på stutteriet, herunder om det gevær og ammunition, som han fortalte, John Byrialsen havde i sin bil. Han fortalte også, at han ikke selv så nogle aflivninger eller nedgravninger af heste, men hørte om dem. John Byrialsen reagerede på flere af Tyrell Cotants forklaringer med fnysen og hovedrysten. På et tidspunkt fik Byralsen at vide af dommeren, at han skulle være stille, da han var meget forstyrrende.

Om der kommer en retssag, er endnu ikke besluttet. Sagen efterforskes fortsat.

Kilde: TV Midtvest

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen