Husk Cassidys farvel i aften

08-08-2022 15:17

Annika Knudsen Lorentsen

Dedikerede fans fra hele verden vil følge med, når Cathrine Laudrup-Dufour og Atterupgaards Cassidy rider ind på Stutteri Ask Stadium ved ECCO FEI World Championship i Herning – sammen i rampelyset for sidste gang

Copyright Ridehesten.com
Cathrine og Cassidy ved World Cup Herning 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Cassidy har betydet alt for mig, han er grundstenen for hele min ridekarriere. Han har lært mig alt fra MB til Grand Prix, indleder Cathrine Laudrup-Dufour. I aften, under en følelsesladet afskedsceremoni vil publikum og fans over hele verden sige farvel til et par, som har begejstret fra ungdomsårene og ind i verdenstoppen blandt seniorrytterne.

– Han har om noget lært mig, hvad rideglæde er, fortsætter Cathrine sin lovprisning af Cassidy.

Cathrines forældre købte ham, da han var 6 år, dengang var Cathrine 17 år, og hun er sine forældre meget taknemmelige for at de har beholdt Cassidy i familien i alle de år.

En æra er ved at være slut, og der vil med garanti ikke være mange tørre øjne på Stutteri Ask Stadium i aften, når der bl.a. vises uddrag af parrets smukke Grand Prix Freestyle, som har givet dem så meget international succes.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han er virkelig bare mit højdepunkt hver eneste dag med hestene, og jeg elsker ham over alt på jorden. Han har lært mig virkelig meget, forklarer hun. Sammen med Cassidy har hun været på en fantastisk rejse fra ungdoms-guldmedaljer til senior-medaljer ved EM. Og selvom de var helt i særklasse i ungdomsrækkerne, var Cassidy ikke den mest åbenlyse Grand Prix-stjerne, siger Cathrine. Hun har arbejdet målrettet med Cassidy sammen med det, som hun betegner som ”et hammergodt trænerteam” gennem alle årene. Med nysgerrighed og åbenhed for at forstå hesten, fik de skabt en international Grand Prix-hest.

– Ved at arbejde med de termer, der nu er med hesten, kan man nå virkelig langt, og det syntes jeg han er et glimrende eksempel på. Og så har han bare lært mig kærligheden til sporten, og kærlighed til at ride stævner og den daglige træning. Han er hele grundstenen for min kærlighed til hestesporten. Han er helt unik og vil nok altid være den mest specielle hest, jeg nogensinde har haft og måske også får, slutter Cathrine Laudrup-Dufour.

Læs mere her: Cathrine og Cassidy – deres historie | Herning 2022

Der er fortsat billetter til salg, se mere her: ECCO FEI World Championship Herning 2022 – See you there

Og er man forhindret i at komme til Herning og få den oplevelse, kan man se den via livestreaming på www.zibrasportequest.com

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen