Hvem er Laudrup-Dufours Vianne?

13-09-2023 06:51

Mens andre var til EM i Riesenbeck, havde Cathrine Laudrup-Dufour travlt ved weekendens championatskvalifikationer og vandt klasserne i tre årgange i Frederiksværk Rideklub, blandt andet med den 7-årige hoppe Vianne

Copyright Ridehesten.com
Vianne under Hope Beerling ved UVM i Ermelo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vianne e. Vitalis/ Ramiro's Bube/ De Niro er avlet af den amerikanske Grand Prix-rytter Catherine Haddad-Staller, der under sin tid i Tyskland startede sin egen avl med en stammehoppe fra Ewald Grotelueschens Elfen-stamme. Efter Catherine er vendt tilbage til USA, er hun fortsat med at avle med en hoppe af denne stamme, og den 7-årige skimlede hoppe Vianne er tredje generation af hendes egen avl.

Da hun for fire år siden ansatte den unge, australske rytter Hope Beerling, var en af Hopes første heste den dengang 3-årige Vianne, som hun og Catherine sammen har udviklet fra unghest til 7-års UVM-deltager med en 10. plads i finalen, og i mellemtiden er det blevet til sejr i det amerikanske 5-års championat samt international debutsejr som 7-års.

Copyright Ridehesten.com
Vianne under Hope Beerling ved UVM i Ermelo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vianne tilhører i dag Norcordia, der ejes af amerikanske Catherine Haddad-Staller og danske Ulrik Clemmensen, som også har en del danske heste i deres portefølje – bl.a. heste i ridning hos berider Allan Grøn.

I stedet for at vende tilbage til USA blev Vianne efter UVM i Ermelo, Holland, sendt til Danmark, hvor hoppens videre uddannelse er lagt i hænderne på Cathrine Laudrup-Dufour. Der er ifølge Norcordia ikke lagt faste planer for Viannes fremtid, men indtil videre er hoppen igennem søndagens sejr i Frederiksværk kvalificeret direkte til finalen i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste, der foregår på Blue Hors i uge 41.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour til præmieoverrækkelse på Vianne. Foto: Frederiksværk Rideklub
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen