Hvorfor er hesten frisk når det er koldt?

28-12-2018 11:09

Mange hesteejere oplever, at deres heste bliver mere friske, når det er koldt og blæsende udenfor. Men hvorfor det?

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

En adfærdsforsker har netop undersøgt, hvorfor mange hesteejere oplever en friskere hest i  vintermånederne, det skriver Thehorse.com. 

Vild ræs på folden og anden lidt ”frisk” opførsel er med til at forbrænde kalorier, og det faktisk slet ikke en strategi som heste bruger for at holde sig varme, når det er koldt. I stedet vil de forsøge at spare energi for at holde på varmen.

Undersøgelsen afslører, at heste faktisk er mindre aktive, når det er koldt og vådt. Hestene brugte mindre tid på at løbe og lege på folden, men brugte i stedet tiden på at spise, gå og sove. 
I stedet viser undersøgelsen, at den lidt friskere opførsel skyldes, at mange heste bliver brugt mindre i vinterhalvåret. Rutinerne ændres og mange heste oplever et kraftigt fald i fysisk aktivitet, mental udfordring, menneskelig opmærksomhed og socialisering med andre heste. 
Dagslængden er ligeledes kortere om vinteren, hvilket igen betyder mere tid i boksen og mindre tid på folden, på træning og ridning. Denne vinterlivsstil forklarer, hvorfor nogle heste er mere friske og mere spændte på denne tid af året.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen