Inkontinens: Et problem mange ryttere kæmper med

26-01-2022 19:00

Trine Askjær-Jørgensen

Er du nysgerrig efter svar på undersøgelsen om rytterinkontinens, som vi sendte ud sidst i 2021? Eller døjer du netop med at holde på vandet under ridning og søger hjælp til problemet? Nu skal du ikke søge længere. Svarene på undersøgelsen er klar samt råd og vejledning fra GynObs fysioterapeut Irene Krog Klostergaard

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock
Nyheden fortsætter efter annoncen

”Jeg undgår nærmest helt at ride, fordi det er flovt, at jeg er utæt”.

”Jeg er nødt til at bruge bind, når jeg springer, hvilket er rigtig irriterende”.

”Jeg overstår letridningen hurtigere, end jeg ellers ville have gjort”.

Sådan lød nogle af udmeldingerne fra kvinder, der har svært ved at holde på vandet under ridning.

Aldrig før har Ridehesten taget emnet op, men nu skulle det være. Sammen med fysioterapeut til heste og mennesker, Rikke Riis fra Equifysio, sendte vi i efteråret 2021 en spørgeskemaundersøgelse ud omkring rytterinkontinens via vores Facebook og nyhedsbrev.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele 1390 ryttere deltog i undersøgelsen, og flere af dem efterspurgte, at svarene ville blive offentliggjort – og selvfølgelig gør de det.

Undersøgelsen viser nemlig, at inkontinens under ridning er meget mere udbredt, end man måske lige regner med. Døjer du med problemet, er du så absolut ikke alene! Mange ryttere, særligt kvindelige, oplever problemer med ufrivillig vandladning eller dryp under ridning, viser det sig.

I næste nummer af magasinet Ridehesten (februar), som udkommer på søndag den 30. januar, kan du læse alt om undersøgelsen og blive klogere på, hvor udbredt ufrivillig vandladning hos ryttere er, hvorfor det netop er et problem hos ryttere og meget mere.

Vi har allieret os med fysioterapeut Irene Krog Klostergaard, der har specialiseret sig i området, så du får en grundig gennemgang af, hvad inkontinens er, hvor udbredt det er, og vigtigst af alt viden om, hvad du kan gøre ved problemet, hvordan og hvor meget du skal træne, samt hvad fremtidsudsigterne er – så du som rytter kan ride i det omfang og på den måde, du har lyst til helt uden at bekymre dig!

Køb abonnement på magasinet Ridehesten, så du kan læse artiklen, så snart den er ude.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner