International placering til Frida Gold

26-10-2021 15:07

Johanne Kofod Jensen

Så er Frida og jeg kommet hjem fra vores første internationale stævne i den europæiske liga og sikke en oplevelse

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi skulle starte juniorklasserne ved CDI stævnet i Exloo, hvilket betyder MB1, MB2 og kür. Alle dage skulle der rides i kjole og med på startlisten var flere hollandske og tyske landsholdsryttere, blandt andet hollandske Evi, som blev nummer fire ved EM i år.

Før stævnet var der en masse papirer som skulle være klar. Frida skulle have taget temperatur mindst 10 dage før stævnet, og det skulle føres ind i en FEI app. Rejsen skulle ind i et europæisk Traces system, og vi skulle udfylde en helbredserklæring og have besøg af kredsdyrlægen inden afgang. Heldigvis faldt alt på plads og turen derned gik fint. Da vi så kom frem, skulle vi vise coronaspas, og Frida skulle have taget temperatur, før vi fik lov til at komme ind i stalden. Hun gik lige igennem, men en pige som stod foran mig blev afvist, fordi hestens temperatur var for høj, og hun var selvfølgelig helt ude af den.

Copyright Ridehesten.com

Vi fik en god boks ved siden af de danske U25 ryttere, som var med ved stævnet. Frida flyttede ind og dagen efter gik hun glat igennem vettjek. Om aftenen var der banetræning. Jeg red sammen med de andre juniorryttere og blev lidt overvældet for hold da op, hvor red de vildt! Jeg følte mig lidt som en bedstemor ved siden af, for Frida og jeg rider egentlig ret roligt, og jeg var lidt spændt på, om vi overhovedet kunne være med i feltet.

Min egen træner kunne ikke være med denne gang, så en af de andre trænere, som var med ponyerne dernede var sød at hjælpe mig med opvarmningen til den første klasse, hvor nerverne sad lidt uden på tøjet. Det er så fedt at opleve, hvordan vi hjælper hinanden i den danske lejr, når vi er afsted. De to danske U25, som var med var også mega søde til at hjælpe og dele ud af deres erfaringer. Min første klasse gik ret godt, der kom et par små fejl, men vi red godt 69% og fik en fjerdeplads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Næste dag var så MB2 - et program, som egentlig ligger ret godt til os. Vi startede med et 8 tal fra alle tre dommere ned ad midten, men i hjørnet blev Frida forskrækket og stormede af sted, så i stedet for fri trav blev det vild galop. Vi gik med et fra at ligge på 80% til 51% og så er der jo lang vej hjem, men vi fik redet os op og endte på godt 67%, som rakte til en 9. plads. Jeg var så ærgerlig og træt af mig selv, spekulerede på, hvordan jeg skulle have gjort tingene anderledes, men da jeg så, at Charlotte Frys hest gjorde næsten det samme i næste klasse, så tænkte jeg, at det er nok bare sådan sporten er af og til. Op på hesten igen til næste dags konkurrence, som var kür.

Som I ved har jeg jo knoklet en hel del med at få küren til at lykkes, og for første gang kunne jeg i Exloo ride en næsten fejlfri tur. Vi fik over 71% og endte på en samlet 6. plads. Jeg var så glad for, at alt det arbejde vi har lagt i at træne küren endelig bar frugt, og kørte hjem fra stævnet med en hel masse erfaringer i bagagen.

Kærlig hilsen

Johanne

Copyright Ridehesten.com
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen