Islænder til Christmas show

23-11-2022 10:09

Charlotte Kusk Berwald

At deltage ved Christmas Show Warm Up er en stor drøm for mange og en tradition for andre. En af årets deltagere er 14-årige Laura Shcjelderup Pedersen og den islandske hest Fjolnir fra Hofdomdalen

Copyright Ridehesten.com
14-årige Laura og den islandske hest Fjolnir fra Hofdomdalen. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fjolle, som Fjolnir også bare kaldes, er en islandsk hest på syv år. Det er ekvipagens debut til Christmas Show Warm Up Pony. – Det har været mit store ønske længe og nu er det langt om længe gået i opfyldelse, fortæller Laura til Ridehesten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En fjollet pony
Laura og Fjolle har aldrig været så langt væk hjemmefra til stævne før. – Vi kørte i næsten to en halv time, fortæller hun og klapper sin pony. – Jeg er så glad for at vi kan være med her og at Fjolle bare tager det hele så godt.

Laura og Fjolnir bor i Oksbøl og til hverdag går Laura i 9. klasse. Selvom Fjolrnir er en islandsk hest, er han kun springpony. Han er nemlig ikke så god til at tölte, så ekvipagen kan ikke ride de islandske discipliner som eksempelvis alrid, der, mere eller mindre, er military for islandske heste.
– Fjolle er en ret fjollet pony, så han lever virkelig op til sit navn, fortæller Laura og fortsætter: – Han er ikke så stor, kun 132 cm. Han er ret hyperaktiv og udover gulerødder er hans livret popcorn og smoothies. Så han er en ret speciel fyr, slutter Laura.

Copyright Ridehesten.com
Fjolnir, også bare kendt som Fjolle. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner