Jagthornet kan få selv køer til at reagere

27-09-2015 18:07

Anne-Sofie Schou Munk

Ole Eskling og en gruppe gæster fra Møns Resort fik sig forleden en sjov oplevelse, da en gæst på en ridetur spillede på jagthorn til stor fornøjelse for køerne

Copyright Ridehesten.com
Skærmbillede fra youtube

Om de bare savnede lidt underholdning eller generelt er vilde med hornmusik er uvist, men glade var en flok Herefordkøer i hvert fald, da en gruppe jagtryttere tirsdag kom forbi deres mark i baglandet til Møns Klint. 

Ole Eskling, der er resortmanager på Møns Resort, var ude at ride med en gruppe gæster, da den ene - Katrine Bargholz Jørgensen, som spiller i big band på Skt. Annæ Gymnasium i København - tog et jagthorn frem.

- Hun spiller normalt trompet og havde taget noder med, så hun kunne spille lidt på jagthornet. Hun spillede signalet 'jagt begynd', og så begyndte køerne at komme løbende op imod os, fortæller Ole Eskling. 

Hun fortsatte med at spille, og flere køer kom til, men heldigvis tog både heste og ryttere den pludselige opmærksomhed med ro. 

- Vi er alle sammen vante til at ride og er erfarne ryttere, og derfor blev vi ikke usikre på situationen. Det kunne hestene mærke, så de tog det også helt roligt, siger Ole Eskling. 

Hvorfor køerne reagerede sådan på hornmusikken, kan han kun gætte på.

- Måske pifter landmanden efter dem, når han skal have dem samlet, og så er det derfor, de reagerer. Jeg ved det ikke, siger han. 

Kilde TV2 Øst

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen