Jysk Mesterskab er i fuld gang

02-12-2023 21:52

Trine Askjær-Jørgensen

I denne weekend danner Sportsrideklubben Aalborg rammen om Jysk Mesterskab i dressur, og her skal der i morgen findes mestre i tre forskellige sværhedsgrader

Copyright Ridehesten.com
Rikke Dupont og Grand Galiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For to uger siden var Sportsrideklubben Aalborg værter for Jysk Mesterskab i springning, og denne weekend er turen så kommet til selv samme mesterskab i dressur, som afvikles ved weekendens landsstævne i den nordjyske rideklub. Her skal vinderne af titlerne som Jysk Mester findes på tre forskellige niveauer: Middelsvær-, Svær- og Grand Prix-dressur.

Det foregår sådan, at rytterne fredag og lørdag har mulighed for at ride klasser, som kvalificerer dem til søndagens finaleklasse i de jyske mesterskaber, og hvis de vil, må de gerne ride begge og dermed øge deres chancer. Således var der allerede i går fuld gang i ridehallen hos SAO og har været det igen i dag.

Middelsvær dressur
I fredagens første klasse, MB1, gik sejren til Søren Wind, der med Ray Tano e. Rock Forever/ Florestan I red til 68,288%. Lige i hælene af ham var Tanja Friberg og Langagers Se- Ductive Heartz e. Sezuan/ Loran (opdr. Charlotte Friberg), som tog sig af andenpladsen med 66,306%. Det var ligeledes Søren Wind og Ray Tano, der løb med sejren i lørdagens MA1 med 70,556%.

Jacqueline Dupont red sig sammen med Sandbæks Rio-de Chanell e. Revolution/ Fürstenball (opdr. Inger Kirkegaard Kjeldgaard) til sejren i lørdagens MB2 med 69,737%, og hun har dermed lagt sig foreløbigt i front af det middelsvære mesterskab. Luna Kølbæk Rosenberg og Kamar's Extreme Noir Hit e. Escolar/ De Noir (opdr. Stald Kamar v/ Morten Kappel Petersen) har været til start i MB'erne både fredag og lørdag. Med dagens flotte ridt til 68,772% og en andenplads har de også lagt sig ind på en foreløbig andenplads i mesterskabet. Det samme gælder for Maja Juul og Rafino (SWB) e. Skovens Rafael/ Fidertanz, der med en tredjeplads til 68,333% ligeledes har lagt sig ind på en foreløbig tredjeplads samlet.

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Uno Sunshine Reggae. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Svær dressur
Fredagens anden klasse var en Prix St. Georges, der er en del af det jyske mesterskab i svær dressur. Her løb Kenneth Damgaard og Uno Sunshine Reggae e. San Amour/ Donnerhall (opdr. Stutteri Uno ApS) med førstepladsen efter et ridt til 69,605%, og det er netop Kenneth, som fører i dette mesterskab.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige efter ham følger Carina Nysæther Johansen, der i dag har redet Intermediaire I med Florentino af Hvarre e. Federico XX (USA)/ Urprinz (opdr. Fam. Rasmussen v/ Aage B. Rasmussen) til 65,965%, kun overgået af Karoline Rubech Krøyer Jensen og Saville e. Fiderbach/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Peter Christensen), som vandt klassen med 68,684%.

Copyright Ridehesten.com
Jeanette Sund og Rafalou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det højeste niveau
Intermediaire II-klassen, der fredag gjorde det ud for den første klasse i Grand Prix-mesterskabet, blev vundet af Jeanette Sund og den mørkebrune vallak Rafalou e. Skovens Rafael/ Ferro (opdr. Anne Rasmussen), som red til flotte 68,377%, mens Cecilie Dybro Jensen og Zagori e. Blue Hors Zack/ Sir Donnerhall II tog sig af andenpladsen med 68,202%.

I dag var det så en Grand Prix, som skulle gøre det ud for den anden kvalificerende klasse i dette jyske mesterskab på dette niveau. Her gik sejren til Rikke Dupont og den tidligere unghestechampionatvinder Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave), der med 71,167% har lagt sig i front forud for finalen i morgen.

Kenneth Damgaard og Uno Day Sun e. Uno Don Diego/ Blue Hors Rosoff (opdr. Stutteri Uno ApS) red sig i dagens Grand Prix til 69,767% og en andenplads i klassen og ligeledes foreløbigt i mesterskabet, mens Stinna Skov-Foldberg og Foldbergs T (Little Treasure) e. Tailormade Temptation/ Blue Hors Romanov (opdr. Fam. Foldberg) gjorde det samme med tredjepladsen og 69,167%.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Uno Day Sun. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen