Karen og Evolution Ask bedste dansker i UVM-finalen (video)

26-09-2021 10:35

Annika Knudsen Lorentsen

UVM Zangersheide: 5-års finalen ved UVM på Zangersheide med dansk deltagelse er i fuld gang og vi opdaterer løbende omkring de danske resultater i nyheden her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Zangersheide
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre danske ekvipager er til start i finalen for 5-års heste ved UVM på Zangersheide i dag, hvor der i alt er 55 ekvipager til start. De tre ekvipager er Karen Møller Rohde på henholdsvis Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue VDL/Cheenook (opdr. Familien Camitz) og Farino Ask e. Favorit Ask/Nekton (opdr. Stutteri Ask) og Adam Sparlund Olesen med Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard ApS).

Klassen afvikles i en højde på 130 cm, hvor der efter hovedrunden afholdes en omspringning for de fejlfrie ekvipager. 

Nedenfor kommer vi med opdateringer undervejs i klassen, hvor vi særligt har fokus på de danske ekvipagers præstationer. 

SENESTE OPDATERING

Kl. 10.47

Adam Sparlund Olesen og Abba havde ligeledes mange nedslag undervejs på banen, som betød, at Adam valgte at trække sig undervejs. Det betyder, at Karen Møller Rohde og Evolution Ask DWB slutter som den bedste danske ekvipage i UVM finalen for 5-års.

Nu mødes de 16 ekvipager, der var fejlfrie i hovedrunden i en omspringning, inden det er afgjort hvilke 5-års der tager topplaceringerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kl. 10.41

Karen Møller Rohde har netop været på banen med Farino Ask, som desværre ikke virkede helt oplagt på den høje bane, hvor der hurtig indløb flere nedslag. Karen valgte derfor at trække den unge hingst, som har præsteret på topniveau de forrige dage ved UVM-stævnet. 

Kl. 09.15

Det er optimale vejrforhold til finaledag ved UVM, der fortæller Inge Madsen, fra Dansk Varmblod, som er til stede ved UVM på Zangersheide denne weekend. 

– Det er fantastisk vejr. 22 grader, solen brænder allerede og der er helt vindstille, fortæller hun. 

Kl. 09.07

Karen Møller Rohde og Evolution Ask DWB har netop været på banen som den tredje ekvipage i finalen og den første danske. Parret leverede en virkelig flot runde, hvor der desværre kom et led nedslag på A'eren i den ene kombination. 

Se video af ekvipagen nedenfor.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Farino Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen