Konstantin er Derby-vinder 2022 (video)

09-07-2022 19:58

Annika Knudsen Lorentsen

Ingen ryttere red fejlfrit rundt på den svære Derby-bane, og derfor skulle vinderen findes i omspringning blandt de ekvipager med fire fejl. I omspringningen leverede Konstantin Deeken Künnemann en overlegen præstation og dermed tog han sejren

18 ekvipager mødtes i årets TG HorseBoxes Derby ved Bækgaarden Horse Festival, og banen skulle vise sig i år at udfordre rytterne. Ingen formåede at komme fejlfrit rundt, men flere lykkedes med at ride med blot et enkelt nedslag rundt på den 20 forhindringer lange bane, som var fordelt på to baner og i skoven. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og Landlyst Contra med klassens hovedsponsor Torben Grønbæk, TG Horseboxes AS. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Seks ekvipager red sig til en plads i omspringning og det var derfor mellem disse, at årets Derby-vinder skulle findes. Kun to omspringningsekvipager red fejlfrit, og en af dem var Konstantin Deeken Künnemann med Landlyst Contra e. E Bøgegårdens Dicapo/ Coronado (opdr. Karina Pinds). Han red lynhurtigt og det viste sig, at snævre vendinger og springning på skrå, var opskriften på det hurtigste ridt. Sejren var dermed sikret for Konstantin. 

– Det var en fed oplevelse, det er første gang jeg rider Derby, fortæller Konstantin, som i videoen nedenfor fortæller mere om hvordan det var at vinde Derby. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Bjerre Lang med Fabrice. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Andenpladsen gik til Anne Bjerre Lang med Fabrice e. Faldo, som ligeledes red fejlfrit i omspringningen. Anne har kun få MA'er på CV'et og hun har aldrig redet noget lignende dagens Derby. I videoen nedenfor fortæller hun om hvordan oplevelsen var. 

Copyright Ridehesten.com
Sarah Albus med Aria de Miraumont. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Tredjepladsen gik til Sarah Albus med Aria de Miraumont e. Norton d'Eole, som havde et enkelt nedslag i omspringning, men red en hurtig tid.

Fjerdepladsen blev Camilla Fliedner Ernst med Horns Rubin e. Favorit Ask/ Ragazzo (opdr. Helledi I/S), mens femtepladsen blev Torben Frandsen med Casey e. Cavall Ask/ Casino (opdr. Aksel Rasmussen). 

Derby var afslutning på en spændende lørdag med mange flotte ridt og spændende oplevelser for publikum.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen