Lars Pedersen om genåbning: Det er en glædelig nyhed

09-04-2021 10:41

Annika Knudsen Lorentsen

Stævnerne åbner op før end planlagt, og det glæder springrytter Lars Pedersen, som mener, at det også må være en god indikation på, at smittetrykket går i den rigtige retning. Han fremhæver, at vores hestes sundhed kommer i første række, og at han har fuld tillid til, at når der åbnes op, så er det fordi, det er forsvarligt at gøre det

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lars Pedersen, som er professionel springrytter, og som driver LP Springheste i Vejle, er en af flere ryttere, som er meget positive i forhold til den tidligere genåbning af stævnerne, som Dansk Ride Forbund netop har meddelt er en realitet.

– Allerførst er det vigtigt for mig at sige, at jeg er meget glad for, at smittetrykket går i den rigtige retning. Når Dansk Ride Forbund vurderer, at det er sikkert at åbne tidligere op end først antaget, så tror jeg på, at det er fordi, de vurderer, at det igen er sikkert for vores heste at tage af sted, forklarer Lars og fortsætter:

– Det er utroligt glædeligt, at der igen åbnes op før stævnerne, og selvom der selvfølgelig er nogle regler man skal overholde, så er det et skridt i den rigtige retning. Forskellige forebyggende tiltag gælder både ved de nationale og de internationale stævner, og det må vi tage med, og støtte op omkring.

Lars fortæller også, at han godt kan se, at det muligvis har gjort det lidt besværligt for de klubber, som først havde planlagt stævne og derefter aflyst, og som nu måske alligevel kan afholde deres stævne som planlagt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det kræver selvfølgelig lidt af klubberne, men nu har dem, som vil og kan, i hvert fald muligheden for at holde stævner førend de havde regnet med. Det er dejligt, at man forsøger at åbne op, når man mener, at det er forsvarligt, og det er selvfølgelig helt fair, at nogle klubber og nogle ryttere vælger at vente et par uger mere.

Temperaturkontrol
Et af de tiltag, der er taget for at kunne åbne op før tid ved de nationale stævner er, at alle heste skal have målt deres temperatur ved ankomst til stævnepladsen. På den måde sikrer man, at der ikke deltager heste, som har feber, og dermed mindsker man risikoen for smitte.

– I forhold til temperaturtagning, så bør man jo allerede nu forberede sig ved at tage temperatur på sine heste to gange om dagen, og føre en logbog. På den måde ved man jo også, at ens hest er feberfri, og dermed kan man være tryg ved at tage af sted. Til de internationale stævner er det også et krav, at man har ført logbog over hestenes temperatur, og ved de større internationale stævner, skal hestene også testes inden, forklarer Lars og tilføjer:

– Alt det her bliver jo gjort for at sikre vores heste sundhed, det er ikke for at chikanere nogen, og vi er jo alle sammen enige om, at vores hestes ve og vel kommer i første række. Jeg synes det er en meget positiv nyhed, at vi kan se frem til, at stævnerne igen kommer i gang herhjemme.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen