Legedag med din unghest

28-03-2019 07:51

Mangler du inspiration til, hvordan I kan variere jeres træning, komme i bedre form og få gladere heste, der både fysik og mentalt klar til at arbejde

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

At lege og udfordre hesten fra jorden giver ”liv og glade dage”, og man lærer at kommunikere på en helt ny måde med sin hest, derudover giver det den unge hest mere forbindelse til rytteren, udover den får mere kropsbevidsthed, og det behøver de unge heste som ikke helt ved hvor de sætter benene. Du kan lege med hesten i et kontrolleret miljø i ridehuset eller på banen, men også ude i terrænet. Når du træner din hest fra jorden, opbygger du også en helt anden tillid og forbindelse.

Koordinationstræning

Ridning over bomme er en god øvelse, der giver mere løsgjorte heste samtidig med at det udfordrer heste, og øger koordinationsevnen hos hesten, samt udvikler samarbejdet mellem hest og rytter, fordi det især i starten kan være en stor udfordring for den utrænede hest at finde balancen igen, men den ekstra vægt midt på ryggen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Læg bommene i en cirkel på 10 meter i diameter. Til at starte med, med fire galopspring imellem hver af bommene. Hvis du så vil gøre det nemmere eller sværere, kan man ændre antallet af galopspring efter behov.

Longering over bomme øger hestens kropsbevidsthed, og det giver forbedret bevægelighed i bl.a. hofte- og skulderled. Det giver en større bevægeakse, strækker overlinjen og afspænder rygsøjlen, fordi den skal strække sig. Samtidig stiller det krav til hestens fokus og koncentrationsevne på en anderledes og forhåbentlig sjov måde.

Få mere inspiration fra Claus Toftgaard i december-udgaven af magasinet ridehesten fra 2015

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen