Lige ved og næsten for de danske U25 piger

08-09-2021 20:56

EM i dressur i Hagen: Det var særdeles tæt på at de danske U25 piger kunne gå i seniorernes fodspor og vinde bronze i holdkonkurrencen ved EM i Hagen, men desværre gik vores svenske naboer udenom og den utaknemmelige fjerdeplads tilfaldt danskerne

Copyright Ridehesten.com
Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Øv - det havde været helt fantastisk hvis de danske U25-ryttere i lighed med seniorryttere havde kunnet tage bronze med hjem fra Hagen. Sådan gik det desværre ikke og det var kun et målehår der adskilte danskerne fra at komme til medaljeceremoni. 

I går lagde Emma Skov og Kathrine With Petersen ud med to stabile ridt som man kan læse mere om HER og i dag var det så op til Josefine Hoffmann og Victoria E. Vallentin at gøre dem kunsten efter. Det er kun få måneder siden at 17-årige Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Hønnerup) fik pådraget sig en alvorlig øjenskade, som man kan læse mere om HER.  Normalvis har Driver godt af at komme ud og ride rusten af sig inden vigtige mesterskaber, men det har af gode grunde ikke været mulig for ham og Josefine. Dagens ridt bar lidt præg af at Driver blev lidt for glad for endelig at være afsted igen og mens at piaff-passage turen fungerede bedre end normalt, så indløb der nogle fejl rundt omkring.  Det samlede resultat blev 67,52% og på daværende tidspunkt var det også nok til at holde Danmark inde i kampen om bronzemedaljen.

Copyright Ridehesten.com
Victoria E. Vallentin og Brooklyn. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Rutinerede Victoria E. Vallentin og Brooklyn e. Hogwart/Baldini II var sidste rytter ude for Danmark og selvom at Brooklyn måske ikke helt var der hvor Victoria gerne ville have ham, så lykkedes mange af øvelserne rigtig godt for ekvipagen. Set med danske briller havde Victoria og Brooklyn nok fortjent lidt mere end de 70,88% som dommerne samlet gav dem, mens trods det så det længe ud til at en bronze medalje stadig var indenfor rækkevidde. 

Fakta
Resultatet af holdkonkurrencen for U25
  1. Tyskland - 225.206%
  2. Holland - 218.000%
  3. Sverige - 207.264%
  4. Danmark - 206.146%

Desværre lykkedes det vores svenske naboer at gå udenom og ligge sig ind på bronzepladsen. Man kunne virkelig godt have ondt de danske piger at komme herfra med bronzemedaljen, men sådan skulle desværre ikke gå i år. Helt suverænt som dette års europamestre for U25, blev det Tyskland der havde Semmieke Rothenberger som anker mand, da hun individuelt blev den bedste i klassen med 77,05% på hoppen Flanell e.  Apache/Blue Hors Don Schufro. Ved præmieoverrækkelsen havde Semmieke taget hendes anden hest med, Dissertation Frh, men midt i æresrunden blev hoppen vild og Semmieke måtte en tur i sandbunden. Efter en galoptur rundt i areanen kunne Semmieke selv indfange hoppen og trække lidt på smilebåndet.

Se alle start - og resultatlister HER.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen