Maria og Silver Light sejrede

29-10-2022 19:13

Maria L Mortensen

Ved dagens egnethedstest i springning i region 3 tog Maria Bjørnkjær Asferg og Nørremøllehøjs Silver Light sejren foran championatsvinderen Cibelle Ask og Søren Møller Rohde

Nyheden fortsætter efter annoncen

Formiddagen bød på Dansk varmblod region 3 egnethedstest, afholdt hos Stutteri Ask. Her blev 39 springheste fremvist for dommerne Johnny Hansen og Signe Wiese, i håbet om at kvalificere sig til at ride ved Dansk Varmblods unghestechampionat i Herning i marts, hvor de 40 bedste får adgang. Egnethedstesten i dag var den første i springning, i morgen bliver den første egnethedstest i dressur afholdt i region 5.

Maria Bjørnkjær Asferg og hingsten Nørremøllehøjs Silver Light e. Silvaner D.C. / Candillo (opdr. Christina Møller og Uwe Thomsen) vandt faktisk den første runde af Dansk Rideforbunds unghestechampionat, men blev elimineret i den efterfølgende runde. I dag tog parret revanche og sejrede med 862,5 points, heraf 9 i teknik og kapacitet, 8,5 i galop og 8,0 i ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Cibelle Ask. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

Det blev således Maria og Nørremøllehøjs Silver Lights 9-tal i kapacitet, der henviste Søren Møller Rohde og Cibelle Ask e. Ci Ci Senjor Ask / Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask A/S) til andenpladsen trods samme samlede score på 862,5 points. Søren og Cibelle Ask er for nyligt blevet kåret som vindere af Dansk Rideforbunds championat for 4 års springheste, og i dag blev det til 8,5 i teknik, kapacitet og ridelighed og 9 i galop.

Copyright Ridehesten.com
Ida Mundberg og Mundbergs Electric Boogie. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen snuppede Mundbergs Electric Boogie e. Eldorado Van De Seshoek / Loran, født hos, ejet af og også fremvist af Ida Mundberg, med en score på 837,5 med 8,5 i kapacitet, galop, ridelighed og 8 i teknik.

Efterfølgende bød dagen på eksteriørkåring for 11 hopper.  

Se resultatet her

Se billederne af egnethedstesten her på siden i starten af den kommende uge!

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen