Mathilda Karlsson vil kæmpe for sin OL-plads ved CAS

30-06-2020 14:59

Annika Knudsen Lorentsen

Mathilda Karlsson fra Sri Lanka vil kæmpe for den OL-plads hun fik frataget sig på baggrund af en række annullerede klasser hvori hun havde opnået point - sagen kommer derfor for Sportens Voldgiftsret, CAS

Copyright Ridehesten.com
Mathilda Karlsson. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har skrevet en del artikler om den problematik der har været omkring en række pointgivende stævner i Frankrig, som endte ud med, at FEI annullerede en række resultater der kostede Mathilda Karlsson fra Sri Lanka sin OL-plads. Find artiklerne her.

Den plads kæmper springrytteren, som blev adopteret til Sverige fra Sri Lanka da hun var lille, men siden har skiftet sit statsborgerskab tilbage til srilankansk, for at få tilbage. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mathilde Karlsson havde efter beslutningen indsendt en rytterappel til FEI-domstolen, en appel, som imidlertid blev afvist. Nu har hendes advokater annonceret, at hun og det nationale forbund i Sri Lanka vil tage sagen til Den Internationale Sportsdomstol CAS (Court of Arbitration for Sport).

Begrundelsen er, at rytterne ikke selv er ansvarlige for overtrædelserne, da det er FEI der har godkendt stævnerne, hvor rytterne blot har tilmeldt sig i god tro.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen