Millibar er ved at være i god form

11-04-2014 08:14

Bare 20 år gammel og på vej til World Cup-finalen i franske Lyon, den danske dressurrytter Nanna Skodborg Merrald er ikke til at skyde igennem

- Jeg glæder mig vildt meget til at se stævnepladsen, har fået ad vide, at den er kæmpe stor med flere forskellige arenaer.  Jeg glæder mig også meget til at mærke stemningen dernede, tror det bliver fedt!, fortæller en tydeligt begejstret Nanna Skodborg Merrald til Ridehesten.com.

Nanna fylder først 21 år senere i år, og trods sin unge alder har hun allerede et imponerende CV. Hendes resultater tæller blandt andet flere gange DM-guld helt fra ponyårene og frem til U25, EM-guld 2011, flere gange vinder af ECCO Cup for både pony, junior og U25 og vinder af Bundgaard Byg Cup for senior 2011.

I 2013 tog hun hele den internationale dressurverden med storm, da hun på DV-vallakken Millibar e. Milan/Liberty Dane (opdr. Fritz Jensen) vandt både U25 Grand Prix og U25 Grand Prix Kür samt holdguld U25 ved det store CHIO stævne i tyske Aachen.

I år red Nanna og Millibar sig ind i World Cup-sammenhænge og ved debuten i Odense, Danmark (som også var ekvipagens seniordebut) opnåede de bl.a. en fjerdeplads i Grand Prix Kür med hele 78,325%. Kvalifikationen i Odense blev vundet af en anden ung dansk rytter, nemlig Anna Kasprzak på Donnperignon. Senere ved kvalifikationen i tyske Neumünster pånåede Nanna og Millibar en syvendeplads med 78,200%  i Grand Prix Kür. Endelig, ved World Cup-kvalifikationen i svenske Göteborg for lidt over en måned siden blev det til to tredjepladsen i både Grand Prix og Grand Prix Kür.

Efter sæsonens sidste World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga endte Nanna på en samlet sjetteplads og gik derfor direkte videre til finalen, som rides i Lyon, Frankrig, den 17.-21. april 2014.  

- Jeg tager afsted på tirsdag, hvor vi overnatter i Sydtyskland på Gestüt Peterhof. Herefter mangler vi cirka 500 km til Lyon, så regner med vi ankommer onsdag middag, fortæller Nanna, som er i fuld gang med forberedelserne og den sidste træning.

- Millibar er ved at være i god form. Det er jo med at få den til at toppe så sent som muligt inden stævnet, så jeg kan holde det hele stævnet. I denne uge skærper vi træningen lidt. Det gør jeg ved at tage til Michael (Søgaard, red.) nogle ekstra gange i løbet af ugen, forklarer Nanna, som håber på at kunne komme med i kürfinalen.

- Hvis jeg kommer med i küren er det min sædvanlige kür jeg skal ride, med melodi grand prix sangen Only Teardrops, slutter Nanna.

Læs meget mere om Nanna Skodborg Merrald i magasinet Ridehestens oktobernummer 2013 i artiklen ’Millibar har været billigt til salg’.

Reem Acra FEI World Cup dressage final Lyon

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen