Nanna Merrald pensionerer Millibar

08-05-2017 08:19

Det har været tre hårde men håbefulde år for Nanna Skodborg Merrald, som for alt i verden havde håbet at hun og Millibar ville komme tilbage på internationalt niveau. Beslutningen er nu taget - Millibar stopper i sporten

Copyright Ridehesten.com

Inderst inde har de fleste dressurfans de sidste par år håbet at kunne gense Nanna Skodborg Merrald og hendes World Cup-hest Millibar fit for fight og tilbage på banerne. Noget som Nanna også selv har drømt om, men nu har måttet tage det svære valg og pensioneret Millibar. 

Tilbage i 2014 var Nanna Skodborg Merrald kvalificeret til World Cup finalen i Lyon på Millibar - blot 21 år gammel var Nanna. Desværre var Millibar halt ved vetjek, så han og Nanna kom aldrig til start. De efterfølgende år har været ventetid, ventetid og endnu mere ventetid i håb om at han ville blive ridehest igen.

- Vi har siden oktober kæmpet med at han han slog en flig af en knogle, hvor han blev opereret og fik den fjernet fortæller Nanna og fortsætter - efterfølgende har vi ikke kunne få ham fit igen og for et par uger siden tog vi nye røntgenbilleder, og de havde forværret sig med nydannelser på knoglen i koden. Derfor besluttede vi at tiden var inde til at sige stop for ham. Det er hårdt at tage det valg, for jeg havde virkelig håbet på at få ham tilbage igen. Men samtidig bruger man også meget energi på at forholde sig til hvordan han nu er gående den enkelte dag. Så jeg tror på at det er det rigtige valg vi har tager om at lade han pensionere. Nu nyder han sit otium hjemme på gården, hvor humøret stadig er i top

For Nanna og Millibar har det været en fantastiske rejse som har budt på oplevelser de fleste kun kan drømme om. Utallige medaljer ved både de danske - og nordiskemesterskaber. 2 x EM sølv for hold som junior, Europamester individuelt som junior i 2010, hold guld ved U25 CHIO i Aachen, flere individuelle sejre internationalt som U25 og ikke mindst placeringer i flere World Cup kvalifikationer som til sidst gav en billet til World Cup finalen. Ekvipagen var ellers kortvarriget tilbage i foråret 2016, men desværre kun for en kort stund. 

Trods den ærgelige melding omkring Millibar, er Nanna dog godt i gang med at erobre stævnebanerne sammen med flere lovende ungheste. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen