Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01

Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Copyright Ridehesten.com
Sadelrummene er så godt som tømte. Foto: Privat

– Stort set alt er hamstret. Omkring 30 sadler er taget, der er ikke en sadel tilbage og så er der taget et sted mellem 40 og 45 kandarer og trenser og andet udstyr, indleder Joachim Thomsen, som er chokeret over, at der i nat har været ubudne gæster på deres ejendom, hvor begge sadelrum er blevet plyndret. 

Der er stjålet udstyr for mange penge hos Dressurstald Willum Thomsen ved dressurrytterne Joachim Chr. Thomsen og Rune Willum. Det drejer sig om ca. 30 sadler, herunder 15 sadler af mærket Fairfax, mellem 40 og 45 kandarer og trenser i højeste kvalitet, ligesom der er stjålet mange bid og andet udstyr. 

– Vinduet og døren stod åben da en af staldpigerne kom i morges, og hun ringede til os og sagde at døren til sadelrummet stod åbent og at det var tomt. Det er virkelig skræmmende. Vores sted er indrettet sådan, at vi har ridehus i midten og så stald på begge sider, og det at de har tømt begge sadelrum i begge stalde, får en til at tænke om det kan være nogle, der har haft kendskab til stedet, fortæller Joachim og fortsætter:

– Det er ret uhyggeligt, at det er sket her hvor vi bor. Det er uhyggeligt, at det er nødvendigt, men nu kommer vi til at sætte overvågning op, ligesom der kommer alarmer på alle stalddørene. 

Netop alarmerne er løsningen, da stalddøren ikke kan låses for natten af hensyn til brandsikkerhedsforanstaltninger. 

Copyright Ridehesten.com
Rosetter har fået lov at hænge, men alt læderudstyr er taget, herunder omkring 30 sadler. Foto: Privat

Står uden udstyr med mange træningsheste
Ikke nok med, at Joachim og Rune skal komme sig over chokket over, at der har været tyve på matriklen, hvor de selv bor, så skal de nu også finde en løsning på det manglende udstyr. 

– Man skaffer jo ikke bare lige alt det udstyr igen og man føler sig virkelig blottet lige nu. Vi har snakket med forsikringen, men der er jo lang ventetid på det meste af udstyret. En ny sadel er der 3-5 måneders levering på lige nu og man kan jo heller ikke bare lige køre ned til en rideudstyrsforretning og købe ti rundsyede trenser, forklarer Joachim, som nu skal finde en løsning på træning af egne heste, såvel som kunders heste. 

– Foruden udstyrets værdi, så er der jo også tabt arbejdsfortjeneste, for vi kan ikke træne kundernes heste, når vi ikke har noget udstyr. Jeg har f.eks. en hest, der skal gå mellemrunde i næste uge og nu har jeg ikke noget udstyr til den. Alle vores kunders udstyr er jo også stjålet, så det gælder alle heste i stalden. Vi har heldigvis en god omgangskreds og der er allerede flere der har tilbudt os udstyr vi kan låne. Vi må jo prøve at få det til at lykkes indtil vi kan få leveret noget nyt, eller forhåbentligt få det stjålne udstyr igen, men det bliver ikke nemt. 

Ved du noget, så giv besked
Der er stadig en lille forhåbning om, at udstyret kan findes og tyvene kan stoppes. Politiet har anbefalet, at historien bliver delt i medierne og vi håber også, at I læsere vil hjælpe med at dele denne nyhed, så vi kan hjælpe Joachim og Rune, der har et ønske om, at alle i branchen holdet et vågnet øje i forhold til kvalitetsudstyr, der kommer til salg. 

Har man informationer, der kan føre til tyvene eller udstyret, så kan man kontakte politiet på telefon 114 eller Joachim Thomsen på 2860 5886. 

Copyright Ridehesten.com
Det var lidt af et chok at møde ind til tømte sadelrum. Foto: Privat
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen