Nanna lægger sig i spidsen i Hagen

06-06-2024 20:26

Fra i dag og resten af weekenden er flere af verdenselitens dressurryttere samlet i Hagen, hvor der går internationalt stævne. I dag er stævnets første klasse blevet fløjtet i gang, og her har Nanna Skodborg Merrald foreløbigt lagt sig i spidsen

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter er i spidsen af CDI3* Grand Prix i Hagen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Flere spændende heste er til start i tyske Hof Kasselmann, der i denne uge afholder internationalt stævne. Blandt andet er Blue Hors Zepter, Fiontino og Bohemian at finde på startlisterne.

Stævnets første klasse, første afdeling af CDI3* Grand Prix, blev fløjtet i gang i formiddags, og her var danske Nanna Skodborg Merrald altså til start på både Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II og Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro 6. Nanna startede ud som rytter nummer seks på Blue Hors Znickers, og red et flot program, der blev belønnet med 71,348%. 

Lige over middag red amerikanske Endel Ots på banen på Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest, Zen Elite's Bohemian e. Bordeaux 28/ Samarant. Også denne ekvipage red et flot program, og sneg sig lige ind foran Nanna og Znickers, da parret opnåede flotte 71,891%. Efter pausen da klokken var slået cirka 15.20, var det landsmanden Adrienne Lyle Helix e. Apache/ Jazz, der skulle på banen. Parret slog både Nanna og Endel, da de red til flotte 71,975% og kunne dermed indtage en foreløbig førsteplads i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots og Zen Elite's Bohemian. Foto: Ridehesten.com/ Anja Hegstrup.

Det var dog ikke længe, at amerikaneren fik lov at glæde sig over klassens hidtil bedste ridt, da Nanna Skodborg Merrald endnu en gang skulle på banen, denne gang med OL-håbet, Blue Hors Zepter. Nanna og Zepter red et exceptionelt ridt og blev belønnet med 78,739%, og kunne dermed sætte sig på førstepladsen, lidt endnu i hvert fald. For kort tid efter Nanna skulle svenske Patrik Kittel på banen med den 10-årige hingst Jovian e. Apache/Tango. Parret red et flot program, men med en belønning på 74,783% var det ikke nok til at slå Nanna og Zepter af pinden, der dermed kunne kalde sig vindere af første afdeling af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel og Jovian ligger lige nu på en foreløbig andenplads. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Se stævnets start- og resultatlister her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner