Nanna var uovervindelig i Boxen

11-03-2023 18:57

Trine Askjær-Jørgensen

Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald har været inde i en vild sejrsstime med sine forskellige heste den seneste tid – og den succes fortsatte i dag med hendes sorte stjernehest, der så skarpere ud end nogensinde

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Der er noget med denne arena. Jeg ved ikke, hvad det er, men hvert år leverer den en helt særlig form for magi, sagde speakeren, og man kan kun give ham ret, når det kommer til den ridning, vi efterhånden har vænnet os til at bevidne i Boxen – og i år var ingen undtagelse.

I den 5-stjernede dressur ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning blev der sidst på eftermiddagen afviklet Grand Prix kür, og de danske ryttere leverede den ene kraftpræstation efter den anden.

Som den sidste ekvipage i klassen kom Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro på banen. Den kulsorte hingste med det smukke hoved satte ikke en hov forkert og udførte øvelserne med stor lethed og ynde. Der var bl.a. galoppiruetter med flot opadbakketendens, vanvittigt imponerende fri trav og galop samt superflot og meget taktfast passage. Med en score på hele 84,360% rundede hun klassen af med lige præcis at gå forbi VM-holdkammeraten Carina Cassøe Krüth. Således kunne Nanna for første gang nogensinde stille sig øverst på podiet i den 5-stjernede dressur i Herning.

– Det har været en fantastisk dag med dressur her, og Danmark kan da ikke klage. Jeg har lige hurtigt kigget lidt resultater; os dommere på kortsiden havde Carina som vinder, og dem på langsiden havde Nanna. Det viser, at vi ser forskellige ting pga. vores placering på banen. Carina havde desværre en dyr fejl, og det går lidt ud over både harmoni, koreografi og sværhedsgrad. Stadig er der jo vildt høj kvalitet og sværhedsgrad. Og St. Schufro satte ikke en hov forkert. Det er virkelig imponerende, sagde Dommer ved C, Susanne Baarup Christensen efterfølgende.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera e. Fürsteball OLD/ De Niro (opdr. Stald Heiline) var tredjesidste ekvipage på banen. Med den 12-årige sølvmedaljehoppe red Carina sin forrygende Boyband-kür, som vi så første gang på Vilhelmsborg i efteråret. Der var sædvanligvis mange højdepunkter, og i dag bl.a. vanvittig taktfast i passage. Desværre skete der en fejl i den ene piaffe, hvor Danse gik lidt i stå, og så havde hun lidt samlede bagben i et changement i seriechangementer for hvert andet spring, men det var virkelig også det eneste, der var at sætte en finger på. Efter ridtet lagde hun sig direkte i front med en overbevisende score på 84,255%. Nanna red dog til allersidst lige præcis forbi Carina, idet hun fik 0,105% mere for sit ridt.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lone Bang Zindorff havde også sin debut på podiet for den 5-stjernede dressur i Herning. Med Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen) red hun en virkelig flot kür til musik fra blandt andre Adele. Passagen var rigtig flot, og selvom Rostov lige kiggede lidt til at starte med, så så hun ret afspændt og tilpas ud. På trods af at det ikke er meget erfaring, hoppen har på dette niveau, så kunne hun fint håndtere, at publikum klappede parret det sidste stykke af midterlinjen efter en fejlfri og udtryksfuld kür.

– Lone, synes jeg, var et meget positivt bekendtskab. Det hele lykkedes for hende derinde, og hun har noget skøn musik, der passer rigtig godt til hesten, så det giver også nogle høje karakterer, sagde Susanne Baarup.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner