Nedtællingen til ISES-konferencen er begyndt

17-09-2018 07:28

Om få dage vil verdens førende forskere inden for hestevidenskab samles i Rom og dele ude af deres seneste forskning på den 14. Internationale konference for Equitation Science

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedtællingen til den internationale ISES-konference i Rom, som har "det gode hesteliv" som tema, er begyndt: Den 21.-24. september vil verdens førende forskere indenfor hestevidenskab samles i Rom og dele ude af deres seneste forskning på den 14. Internationale konference for Equitation Science.

Dette års ISES konference vil præsentere det mest spændende og varierede program til dato, med over 140 forskellige oplæg, præsentationer, workshops og praktiske demonstrationer, som udforsker alt det nye inden for hestevidenskaben.

Konferencens tema er ”Hestevelfærd: God træning, god fodring, god opstaldning, god mental tilstand og god opførsel.”  Hvis du er interesseret i heste, uanset om du er studerende, professor, lykkelig ejer eller blot hesteentusiast, så vil den forskning, der fremlægges på konferencen, uden tvivl være brugbar. Der vil være et væld af informationer og historier, som vil være både tankevækkende og bemærkelsesværdige, og ja, måske endda ligefrem provokerende til tider. 

Programmet  strækker sig over fire dage, med to innovative workshops. 

Kate Fenner vil give delegaterne en chance for at blive involveret i udviklingen af hendes ”Equine Behavior Assessment and Research Questionaire” (E BARQ), et spørgeskema, som handler om, hvordan man evaluerer hestens adfærd. Deltagere vil opdage, hvordan E Barq kan gøre gavn inden for forskellige områder af hesteverdenen og bidrage til  positive og varige forandringer inden for hestevelfærd.

Copyright Ridehesten.com

Paolo Baragli fra afdelingen for veterinære studier ved Pisa Universitetet i Italien vil fortælle om HRV, en ny teknologi og metode, som kan analysere ændringer i hjerterytmen hos heste. Hvis man bruger det på den rigtige måde, kan en HRV-analyse være et godt redskab til at måle stress, fitness og hjertets sundhed, og det kan give meget god og brugbar viden inden for hestevelfærd.

Efter et tætpakket program af foredrag og præsentationer lover den sidste dag på konferencen mange spændende praktiske demonstrationer:

Dr. Sue McDonnell, Adjunkt Professor og leder af programmet for Hesteadfærd på universitetet i Pennsylvania, USA, vil give gode råd til, hvordan man kan få sin hest til at føle sig tilpas tryg og rolig under sundhedsundersøgelser og behandlinger. Hun vil også fortælle, hvad man kan gøre for de heste, som har lært sig at undvige disse behandlinger. Nogle af de mest almindelige hesteadfærdsproblemer er relateret til sundhedsundersøgelser. Det kan være situationer, hvor der skal gives indsprøjtninger, hvis hesten skal have løftet ben, eller når der skal tages temperatur. Sue McDonnell vil vise, hvordan man sikrer at disse procedurer bliver lettere for både hest og behandler. Hun viser, hvordan man undgår at skabe fremtidige problemer, og hvordan man i stedet styrker afslapning og samarbejde under behandlingerne.

Dr. Barbara Padalino, Assistant professor ved universitetet ved Bari og Hong Kong, vil lære delegaterne, hvordan man vurderer, om en hest er klar til transport.  Det er et emne, der er en obligatorisk del af de mange regler for transport af levende dyr verden over. Padalino vil demonstrere nogle simple sundhedscheck, som hesteejere og folk, der tager vare på heste, selv kan bruge . Det vil hjæpe til  at reducere risikoen for transportsyge og andre sygdomme, som er relateret til transport af vores heste. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dr. Pat Harris, Leder af Waltham hestestudier, vil diskutere BCS – Body condition Score for at identificere heste, som er i risiko for overvægt og vægtrelaterede sundhedsproblemer. Deltagerene på konferencen vil lære om, hvordan man udfører en BSC-vurdering på en konsekvent og ensartet måde. Det er et nyttigt redskab at kunne anvende, således at man kan søge dyrlægehjælp og få lavet de rette ændringer i sit hestehold så hurtigt som muligt.  

Rebecca Giminex, som arbejder med teknik til nødredning af store dyr, vil demonstrere, hvordan en evakuering i tilfælde af staldbrand kan blive forbedret med træning og øvelse. 

Desværre mangler der ofte information om forebyggelse af brand på hestefaciliteter, og denne demonstration vil give praktiske og afprøvede metoder til at reducere evakueringstiden i tilfælde af staldbrand.

Præsidenten for ISES og professor ved Aarhus universitet Janne Winther Christensen ser frem til dette års konference.
-Vi har en lang række af spændende præsentationer, som alle hænger sammen med grundtanken om god hestevelfærd, temaet for konferencen, udtaler hun.

Copyright Ridehesten.com
Jannie Winther Christensen fra Aarhus Universitet er formand for den internationale hesteforskningsforening ISES. Foto: Ridehesten.com/arkiv

Konferencen er åben for alle, og det er en unik platform for at udveksle ideer, resultater og skabe nye netværk på tværs af landegrænser.  Hvad din særlige interesse end er, så vil den mængde af informationer på konferencen uden tvivl være brugbar i din hverdag og daglige omgang med heste.

For mere information, besøg konferencens hjemmeside.

Der er stadig ledige billetter, indtil konferencen starter den 21 september. Medlemmer af ISES får speciel rabat. 

Hold øje med alle de seneste nyheder før, under og efter konferencen på de sociale medier ved at følge Hashtagget #ISESROME2018.09.15. Du kan også følge ISES på Facebook ISES FACEBOOK PAGE og medlemmer af ISES har adgang til et forum kun for medlemmer på den lukkede facebookside.

Kom og vær med i Rom her i september, og få en bid af ”La Dolce Vita” – det gode hesteliv.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner