NM-guld til Astrid Vibe Skovgaard

19-08-2018 10:30

Camilla Tiefensee Schrøder

Det lykkedes Astrid Vibe Skovgaard at holde fast i sin føring, og efter formiddagens ridebanespringning i Ypäjä kan hun nu kalde sig nordisk mester i military for ponyer

Copyright Ridehesten.com
Astrid Vibe Skovgaard og Shadow på æresrunde i Finland, Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun lagde sig i spidsen allerede efter dressuren og førte stadig efter lørdagens terrænridning. Her til formiddag blev NM i military for ponyer afgjort på springbanen ved stævnet i finske Ypäjä, og her sikrede Astrid Vibe Skovgaard sig den individuelle NM-guldmedalje efter en runde med fire fejl.
Hun vandt med et samlet resultat på 32.2 strafpoint på den 10-årige pony Shadow e. Buckskin. Nærmeste konkurrent var norske Rikke Marie Anshus-Oesterby, som sluttede på 34.4 strafpoint.
- Hun har redet rigtig godt hele vejen igennem og har redet til det, jeg forventede af hende. Så jeg er en glad chef d'equipe, siger Sally Schlichting, som er holdleder for pony- junior- og ungryttere i military.

For det danske hold blev det til bronzemedaljer. Desuden fik Siw Kaas (på den hvide pony på billeden nedenfor) med Hesteklewa Wendy tildelt titlen "Happy Athlete" for bedste horsemanship.

Copyright Ridehesten.com
Junior-ponyholdet: Andrea Syndergaard Jespersen og Fairytale of Kahlil OX Astrid Vibe Skovgaard og Shadow Rebecca Stender Roeder og Spooky Siw Kaas og Hesteklewa Wendy. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Se resultatlisterne.

Sidste ponyår for Astrid
Astrid Vibe Skovgaard har haft en rigtig flot sæson i 2018, hvor hun med sin anden pony, Sareiko Fox, både blev danmarksmester og var med på landsoldet til EM i Bishop Burton, inden hun i dag sluttede med NM-guldmedaljen på Shadow.
– Hun er en af dem, der har ligget i toppen hele året, fortæller Sally Schlichting. Og den succes har hun selv arbejdet hårdt for at opnå, fastslår holdkaptajnen:
– Sejren er hende vel undt. Hun er en flittig pige og har selv trænet begge sine ponyer op til military.

Næste år rykker hun op i juniorrækkerne, og det er planen, at hun skal overtage sin mors hest, Cici, som er en 6-års Trakehner e. Hirtentanz/Hohenstein (opdr. Hugo Christensen), fortæller Astrid over telefonen fra Finland.
– Det har været et rigtig godt år. Men jeg er også ærgerlig over, at det er mit sidste år som ponyrytter, for hvis jeg havde haft et år til, så tror jeg, jeg kunne have gjort det endnu bedre ved EM. Men sådan er der nok mange der har det, når de rykker op, siger Astrid Vibe Skovgaard. Hun glæder sig til at ride hest, men kommer også til at savne sine ponyer og indrømmer, at hun nok også kommer til at fælde en tåre, når hun skal tage afsked med dem.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen